Η Nokia προχωρά σε Direct Business Model και στη χώρα μας

Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ευθυγραμμίσει πλήρως τα γραφεία πωλήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από το 2010, για συγκεκριμένους Παρόχους, θα προχωρήσει σε Direct Business Model. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι τοπικοί πάροχοι λαμβάνουν προϊόντα απευθείας από τη Nokia και διανέμουν οι ίδιοι στα σημεία πώλησης όπως ήδη κάνουν. Ενώ η Nokia θα αναλάβει την Διαχείριση Λογαριασμού και τα Logistics.

Να το πούμε διαφορετικά, η Nokia μειώνει τις αρμοδιότητες του τοπικού διανομέα Alpha Copy/ Nokia κάτι που σύντομα θα συμβεί επίσης με την HTC και τον διανομέα Ace Hellas, η πρώτη έχει ήδη ανοίξει γραφείο στη χώρα μας, ενώ από την Ace Hellas εχουν αρχίσει να μας παραπέμπουν στην ελληνική ομάδα που κάνει PR συνεργαζόμενη απευθείας με την HTC Europe.

Ας ευχηθούμε ότι η απευθείας παρουσία όλων των εταιρειών του εξωτερικού, θα βοηθήσει ώστε να εκλείψει το στυλάκι του μαγαζάτορα με τους κουμπάρους και τους κολλητούς που έχουν υιοθετήσει κάποιοι διανομείς στη χώρα μας, όχι μόνο από τον χώρο των Telcos αλλά και από αυτόν του IT και των Consumer Electronics.

Είμαστε μικρή αγορά, αλλά μας αξίζει το καλύτερο!

Επεξεργάστηκε την 6 Νοεμβρίου 2009 19:17

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.