novacinema2 | Comic Story ολόκληρο το Σεπτέμβριο

, novacinema2 | Comic Story ολόκληρο το ΣεπτέμβριοΑνίκητοι, πανίσχυροι, δίκαιοι και κυρίως κινούμενοι! Τον Σεπτέμβριο, οι πιο διάσημοι ήρωες των αγαπημένων μας comics πρωταγωνιστούν κάθε Πέμπτη από τις 21:00, αποκλειστικά στο αφιέρωμα του novacinema2. Οι συνδρομητές της nova θα απολαύσουν την απόλυτη blockbuster δράση, τα πιο μαγικά οπτικά και ηχητικά εφέ, καθώς και τους πιο εκκεντρικούς ήρωες με στολή, της ιστορίας του Χόλυγουντ.

Στις 4/9 στις 21:00 θα προβληθούν τα αγαπημένα Χελωνονιτζάκια σε απίθανες κωμικές περιπέτειες και στη συνέχεια οι Fantastic Four: Rise of the silver surfer, που αντιμετωπίζουν στις 22:30 τον πιο θανάσιμο αντίπαλο τους. Στις 11/9, οι τηλεθεατές της δορυφορικής πλατφόρμας θα απολαύσουν στις 21:00 το Superman: Η επιστροφή και τον σκοτεινό Ghost Rider στις 23:35. Οι απίθανοι «Άντρες με τα μαύρα» μπλέκουν σε απίστευτες κι εξωφρενικές περιπέτειες στις 18/9 στις 21:00, ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνει ο Spiderman 3 στις 22:40, στην πιο…σκοτεινή του εκδοχή. Η αυλαία πέφτει στις 25/9 με μια θεαματική ταινία με ήρωες τους απίθανους Transformers που καλούν τους τηλεθεατές στις 22:35, να ξαναγίνουν παιδιά και να τους ακολουθήσουν στις μοναδικές τους περιπέτειες.

Comic History
Μπορεί η κινηματογραφική παράδοση να έχει πλάσει ήρωες και θρύλους που έχουν παραμείνει κλασικοί, υπήρχε όμως πάντα η άλλη παράλληλη κουλτούρα των comic books που είχε τη δική της ισχυρή μυθολογία. Επί έναν αιώνα περίπου, η αμερικανική αρχικά νεολαία και μετέπειτα όλος ο δυτικός κόσμος, περίμενε με προσμονή το επόμενο τεύχος του Superman, την επόμενη περιπέτεια του Spiderman. Φτηνό χαρτί, cult σκίτσο, φανατικό κοινό. Το Χόλυγουντ προσπάθησε αρκετά νωρίς να εκμεταλλευτεί αυτό το ρεύμα δημοτικότητας των comic ηρώων.Οι ταινίες ήταν παταγώδεις αποτυχίες με μοναδικές εξαιρέσεις στον κανόνα τις ταινίες του Superman.

Όταν το 1989 ο Τιμ Μπάρτον φώτισε τη σκιά μιας νυχτερίδας στον ουρανό της πιο σκοτεινής πόλης που έχει καταγραφεί σε σελιλόιντ, ο τρόπος που η έβδομη τέχνη αντιμετώπιζε τα comic books άλλαξε για πάντα. Ο Μπάρτον σκηνοθέτησε τον Batman με σοβαρότητα, απέδωσε χαρακτήρες και κατεύθυνε ηθοποιούς, κατακλύζοντας όμως ταυτόχρονα την οθόνη μ’ ένα μαγικό, παραμυθένιο, άγριο, μυστηριώδες σύμπαν που δεν πρόδιδε, αλλά ενίσχυε, την γοητεία των comic books.

Δέκα χρόνια αργότερα, οι X-Men μετάλλαξαν τα δεδομένα, δίνοντας μία ακόμη ώθηση στην φιλοσοφία των comic ηρώων στην μεγάλη οθόνη. Ακολούθησε το παρεξηγημένο καταπληκτικό Hulk, ο υποτιμημένος Άφθαρτος, αλλά και η συντριπτική επιτυχία του Spiderman με σκηνοθέτη τον Σαμ Ράιμι, όπου το καλογραμμένο σκοτεινό σενάριο, η επανάσταση των computer graphics και ο ιδανικός για το ρόλο του ντροπαλού ήρωα Τόμπι Μαγκουάιρ έφεραν στα box office 100 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες τρεις μέρες κυκλοφορίας της ταινίας.

Οι πόρτες είχαν ανοίξει πια διάπλατα: Daredevil, Fantastic Four, Electra, Blade, Ghost Rider, «Hellboy», Mystery Men… μερικά μόνο παραδείγματα. Ακολούθησε η αναβίωση των τριλογιών των X-Men και Spiderman, καθώς επίσης και του Superman, ενώ ξαναγεννήθηκε ο θρύλος του Batman.

Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, το Χόλυγουντ ανακάλυψε άλλη μία παράμετρο των comics: τα graphic novels. Σκοτεινές νουβέλες όπως το Road to Perdition, V for Vendetta, Sin City και «300» μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη, προκαλώντας μαζική υστερία στο κοινό.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Nova

Nova Data Jump: Ακόμα περισσότερα data στην ίδια τιμή

Η νέα Nova γιορτάζει μια χρονιά-ορόσημο επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελληνική αγορά και προσφέρει “Data Jump”.

Home Cinema Nova

Nova: Νέα εμπειρία θέασης με την EON On Demand

Η EON On Demand προσφέρει σύγχρονο και φιλικό προς τον χρήστη user interface, που περιλαμβάνει προτεινόμενο περιεχόμενο, εξατομίκευση και επιλογή λήψης (download).

Business Nova

Η Nova γιορτάζει μία χρονιά ορόσημο

Αύξησε την κάλυψη 5G κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες από 53% σε 75% εντός του 2023. Αύξησε το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών κατά 5 φορές σε σύγκριση με το 2022.

Internet Nova

Nova Data Jump: Περισσότερα Data στην ίδια τιμή

H νέα Nova συμπληρώνει ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας λανσάροντας το “Data Jump”, προσφέροντας ακόμα περισσότερα Data στην ίδια τιμή.