Panasonic Europe, Χορηγός της Αρκτικής Έρευνας Catlin

Η Panasonic Europe αναγγέλλει την χορηγία της Αρκτικής Έρευνας Catlin για να μετρήσει το πάχος και την πυκνότητα της κάλυψης θαλάσσιου πάγου του Αρκτικού Ωκεανού. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης από τη Panasonic Ευρώπης, η ομάδα ερευνών χρησιμοποιεί τις ψηφιακές κάμερες της Panasonic DMC-LZ10 για να καταγράψει την αποστολή και να αποτυπώσει το άγριο τοπίο.

Panasonic Europe Catlin

Η Αρκτική Έρευνα Catlin είναι μια διεθνής συνεργασία μεταξύ των πολικών εξερευνητών και μερικών από τους παγκόσμιους επιστημονικούς οργανισμούς, για να μετρήσει με ακρίβεια πόσο καιρό η κάλυψη θαλάσσιου πάγου του αρκτικού ωκεανού θα παραμείνει ένα μόνιμο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πλανήτη μας. Τα επιστημονικά συμπεράσματα της έρευνας θα ληφθούν στις εθνικές διαπραγματευόμενες ομάδες που εργάζονται για να αντικαταστήσουν τη συμφωνία πρωτοκόλλου του Kyoto, στη διάσκεψη αλλαγής κλίματος των Η.Ε, στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο του 2009.

Τρεις έμπειροι πολικοί εξερευνητές – Pen Hadow, ANN Daniels και ο φωτογράφος Martin Hartley, που ονομάζονται “ICE team” – είναι αυτήν την περίοδο στην Αρκτική ως τμήμα μιας αποστολής 90 ημερών στο Βόρειο Πόλο.

Κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες ένα αεροσκάφος πετά για να συναντήσει την ομάδα και να τους προμηθεύσει. Αυτή η «επανατροφοδότηση», είναι ζωτικής σημασίας στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι δίνει στην ομάδα πάγου μια σπάνια ευκαιρία να αναμεταδώσει τα αποτελέσματα της αποστολής, και να παρέχει τις εικόνες που λαμβάνονται από τις συσκευές της Panasonic τους στην υπόλοιπη ομάδα εργασίας. Είναι επίσης μια ευκαιρία για την ομάδα εργασίας να φωτογραφίσει τους “Ice Team” με τις φωτογραφικές τους μηχανές, Panasonic DMC-G1.

Οι εικόνες και τα βίντεο από την έρευνα φτάνουν στην ομάδα υποστήριξης στο Λονδίνο, που τις μοιράζεται με τον κόσμο μέσω της Panasonic LUMIX στο site των ερευνών Catlin www.catlinarcticsurvey.com.

Η συνολική σημασία της έρευνας αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τη UN Environment Programme, WWF International και The Prince of Wales.

panasonic g1

panasonic lz10

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.