Τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο POLYMECHANON

Ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον μας φέρνει το Polymechanon@Allou, το νέο τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο που άνοιξε τις πύλες του δίπλα στο Allou! Fun Park. Παιχνίδια βασισμένα στην ρομποτική, την πληροφορική και την εικονική πραγματικότητα που όχι μόνο συναγωνίζονται αλλά και ξεπερνούν αντίστοιχα του εξωτερικού παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Polymechanon HOCKEY

Το Polymechanon@Allou είναι ένας διαδραστικός χώρος ψυχαγωγίας και μάθησης, η δημιουργία του οποίου αξιοποιεί τα αποτελέσματα της έρευνας του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι επισκέπτες καλούνται να παίξουν στα πρωτοποριακά παιχνίδια κατανοώντας βασικές αρχές τεχνολογίας ενώ παράλληλα αναγκάζονται να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν ομαδικά επιστρατεύοντας συνειδητά και ασυνείδητα γνώσεις και δεξιότητες από τα μαθηματικά, την πληροφορική, τη γεωγραφία, τη φυσική και άλλες επιστήμες. Τεράστιες οθόνες για να παίξουν εικονικά σκοποβολή, τα κλασικά «μήλα», να χτυπήσουν μετεωρίτες ή να βάλουν στη σωστή θέση ««κοσκινίζοντας» αντικείμενα με βάση το χρώμα ή το σχήμα τους. Τρελά ρομποτάκια που πρέπει να τα καθοδηγήσουν σε μια εικονική «βοσκή» ή στις γραμμές του «Μετρό». Φουτουριστικά μουσικά όργανα για να συνθέσουν τη δική τους μελωδία και άλλα πρωτότυπα και διαφορετικά παιχνίδια που προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας με γνώση αλλά και πολύ γέλιο! Μοναδικά παιχνίδια – εκθέματα που αντίστοιχά τους υπάρχουν σε φημισμένα μουσεία όπως το Exploratorium του Σαν Φρανσίσκο, το NEMO του Άμστερνταμ ή το Cité de l’ Espace του Παρισιού.

Το Polymechanon@Allou απευθύνεται σε όλους όσους είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εμπειρίες, ηλικίας από 8 έως 88 ετών! Παράλληλα αποτελεί ιδανικό προορισμό για σχολικές επισκέψεις από την 4η Δημοτικού έως την 3η Λυκείου, με ειδικά προγράμματα και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με την τάξη ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι εμψυχωτές αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://polymechanon.gr

Polymechanon ROBOT

Polymechanon Trampala

Polymechanon REACTABLE

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.