Σάββατο
29/03/2008

QNAP TS-209 | Media server δικτύου

QNAP TS-209Τα αρχικά NAS προέρχονται από το Network Attached Storage. Μια συσκευή NAS είναι στην ουσία μια συσκευή που συνδέεται σε δίκτυο και μας επιτρέπει να σώζουμε τα αρχεία μας κεντρικά σε αυτή, τα οποία και είναι εύκολα προσβάσημα από οποιοδήποτε PC. Επιπλέον, είναι δυνατή η διασφάλιση των αρχείων από τυχών βλάβη του σκληρού δίσκου, με την ταυτόχρονη αποθήκευση τους σε δύο δίσκους.

Τα QNAP NAS μάλιστα, χάρη στην συμβατότητα τους με το πρότυπο DLNA, μπορούν να επικοινωνούν πέρα από υπολογιστές και με συμβατές καταναλωτικές συσκευές όπως το Playstation3 ή κάποιο επιτραπέζιο Blu-Ray player. Έτσι, μπορείτε για παράδειγμα να δείτε φωτογραφίες ή ταινίες που έχετε αποθηκευμένες σε ένα QNAP NAS κατευθείαν στην τηλεόραση σας ή να ακούσετε τα MP3 σας απευθείας στο στερεοφωνικό σας. Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων δεν θα είναι πρόβλημα, μιας και όλα τα QNAP NAS διαθέτουν GIGABIT κάρτα δικτύου και 500Mhz CPU. Επιπλέον, είναι δυνατό το κατέβασμα αρχείων από το internet (όπως μουσική και ταινίες) χωρίς να μένει αναμμένος ο υπολογιστής καθιστώντας τα QNAP NAS τον ιδανικό media server.

Όλα τα μοντέλα είναι συμβατά με λειτουργικά συστήματα Windows & Mac. Ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχουν εξωτερικές θύρες USB & eSATA και bay για 1, 2 ή 4 εσωτερικούς δίσκους 3.5” SATA I/IΙ. Τέλος, υπάρχει υποστήριξη PHP με MySQL & SQL Lite για εφαρμογές Web Server ενώ σε επιλεγμένα μοντέλα υπάρχει υποστήριξη και για NFS file protocol, Windows AD service support & Linux/Unix Client Platform.

Οι λιανικές τιμές των QNAP NAS ξεκινάνε από τα €237 (χωρίς το ΦΠΑ).

Μάθε για:

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Πάνας λέει:

  Καλησπέρα Κώστα.

  Πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή.

  Μήπως θα μπορούσες να με καθοδηγήσεις για να βρω
  περαιτέρω πληροφορίες για την συγκεκριμένη κατηγορία;

 2. Ο/Η costas λέει:

  @Πάνας: Ψάξε για σκληρούς δίσκους NAS (Network Attached Storage).
  Συνδέονται σε δίκτυο με Ethernet και δεν απαιτούν την ύπαρξη υπολογιστή.
  Δηλαδή μπορείς για παράδειγμα να έχεις ένα media center στο σαλόνι σου και να τραβάει δικτυακά από τον NAS σκληρό δίσκο ταινίες και μουσική.

 3. Ο/Η Πάνας λέει:

  Καλησπέρα Κώστα.

  Σε ευχαριστώ πολύ.

  Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ικανότητά
  τους να λειτουργούν ως web servers.

  Kαι πάλι ευχαριστώ.

 4. Ο/Η costas λέει:

  @Πάνας: Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία προϊόντων,
  btw επισκέπτομαι συχνά το blog σου, έχεις πολλούς φίλους που σχολιάζουν.
  Καλή συνέχεια :)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.