Samsung Electronics, Προβλέπει αύξηση της ζήτησης για κινητά και επίπεδες τηλεοράσεις

Η Samsung Electronics ανακοινώνει ενοποιημένα έσοδα ύψους 32,51 τρις γουόν για το δεύτερο τρίμηνο του 2009, που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 11,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου ανήλθαν στα 2,52 τρις γουόν, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2008 και αυξημένα κατά 436% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στις παγκόσμιες αγορές, η Samsung κατέγραψε σημαντική αύξηση εσόδων και κέρδη και στις δύο εμπορικές μονάδες – Device Solutions και Digital Media & Communications. Η συνεχής βελτίωση των αποτελεσμάτων υποστηρίχθηκε από την αυξημένη ζήτηση των ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και τη βελτίωση της τιμολόγησης των ημιαγωγών μνήμης και των LCD panels.

Απόδοση ανά Επιχειρηματικό Τομέα

LCD
Ο συγκεκριμένος τομέας κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 150 δις γουόν με έσοδα που έφτασαν τα 5,10 τρις γουόν, μειωμένα κατά 8,1% σε σχέση με την περσινή χρήση. Ωστόσο, η Samsung ανέκαμψε από τη λειτουργική απώλεια του πρώτου τριμήνου λόγω της αυξημένης ζήτησης για LCD panels, η οποία συνέβαλε στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων περισσότερο από 30% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Samsung προβλέπει ότι η ζήτηση για LCD panels θα συνεχιστεί και το τρίτο τρίμηνο του 2009 – περίοδος της υψηλότερης εποχικής ζήτησης.

Τηλεπικοινωνίες
Ο τομέας κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 1 τρις γουόν, διατηρώντας περιθώριο κέρδους 10%. Τα έσοδα έφτασαν τα 10,04 τρις γουόν, αυξημένα κατά 27,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Οι πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν κατά 14%, φτάνοντας συνολικά τα 52,3 εκατομμύρια συσκευές.

Η Samsung προβλέπει ότι η ζήτηση των κινητών τηλεφώνων θα αυξηθεί κατά 5% το τρίτο τρίμηνο, ενισχυμένη από τις αυξημένες προωθητικές ενέργειες marketing των πάροχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αλλά και της διεύρυνσης των υπηρεσιών 3G στη Κίνα. Επίσης, η εταιρεία ευελπιστεί να συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιο αγοράς μέσω επέκτασης των προϊόντων της και μέσω των συνεργασιών με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Επιπλέον, η Samsung προβλέπει ότι θα ξεπεράσει τους στόχους του έτους για πωλήσεις 200 εκατομμυρίων συσκευών.

Ψηφιακά Μέσα
Ο τομέας των ψηφιακών μέσων κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 1,06 τρις γουόν, αυξημένα κατά 657% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Τα έσοδα έφτασαν τα 11,77 τρις γουόν, αυξημένα κατά 13,8% σε σχέση με την περσινή χρήση.

Οι πωλήσεις των τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης αυξήθηκαν κατά 10%, ξεπερνώντας κατά 6% τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς, κυρίως στην κατηγορία των νέων τηλεοράσεων LED με πωλήσεις που έφτασαν τις 500.000 συσκευές το τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά, ενώ παράλληλα αύξησε το μερίδιό της στα μοντέλα άνω των 20 ιντσών. Στις ψηφιακές συσκευές οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 20%.

Στις τηλεοράσεις, η Samsung προβλέπει αύξηση της ζήτησης της τάξης του 10-20%, ωστόσο ανέμενε έντονο ανταγωνισμό στις τιμές από τους διάφορους κατασκευαστές. Στόχος της εταιρείας ήταν να ξεπεράσει το μέσο όρο της αγοράς προσφέροντας νέα μοντέλα LED, Full HD, όπως επίσης μοντέλα προηγμένου σχεδιασμού. Παράλληλα, η εταιρία θα προσφέρει νέα οικολογικά μοντέλα με χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της αγοράς.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds FE: Μάθαμε τα πάντα για τα νέα ακουστικά

Η Samsung είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει τα φθηνότερα ακουστικά που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, τα Galaxy Buds FE.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A15: Renders αποκαλύπτουν το σχεδιασμό

Renders του Samsung Galaxy A15 έκαναν την εμφάνισή τους και αποκάλυψαν το σχεδιασμό της επερχόμενης συσκευής από την κορεατική εταιρεία.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S23 FE: Το Google Play Console επιβεβαιώνει Snapdragon και Exynos

Εδώ και μήνες μαθαίνουμε πληροφορίες για το Samsung Galaxy S23 FE και φαίνεται πως τώρα έχει έρθει η ώρα να παρουσιαστεί επίσημα.

Smartphones Google Samsung TSMC

Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Το chipset Tensor G4 θα τροφοδοτεί τη σειρά Pixel 9 της επόμενης χρονιάς και θα κατασκευαστεί από τη Samsung Foundry και όχι από την TSMC.