Samsung | Πρώτη στην πράσινη λίστα της Greenpeace

SamsungΗ Samsung Electronics ανακηρύχθηκε πρωτοπόρος και στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος σύμφωνα με τη πιο πρόσφατη λίστα της Greenpeace, «Guide to Greener Electronics», για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Consumer Electronics. Σύμφωνα με τη νέα αυτή λίστα, η Samsung καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 7,7 στα 10 για την φιλική της πολιτική ως προς το περιβάλλον.

Η κατάταξη αυτή βασίζεται σε μια σειρά παραμέτρων οι οποίες αφορούν σε πολιτικές ανακύκλωσης που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις αλλά και στις προσπάθειες απομάκρυνσης τοξικών υλικών από τα προϊόντα τους. Ο οδηγός της Greenpeace ταξινομεί τους πρωτοπόρους στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών, τηλεοράσεων και κονσόλων παιχνιδιών.

Η Samsung Electronics εφαρμόζει επιχειρηματικές πρακτικές με γνώμονα το περιβάλλον λαμβάνοντας υπόψη και αποφεύγοντας τις «χημικές συνέπειες» που πιθανόν προκύψουν, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να βελτιώσει και να επεκτείνει άμεσα το πρόγραμμα ανακύκλωσής της. Η φιλοσοφία green management της Samsung διέπει όλα τα επίπεδα της εταιρείας και εφαρμόζεται από σχεδιασμό και την παραγωγή ως την χρήση και την απόσυρση των προϊόντων της. Η Samsung κατανοεί τη σημασία των φιλικών προς το οικοσύστημα προϊόντων και κατά συνέπεια περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό το «αποτύπωμα» των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον.

Ο Πέτρος Δρακόπουλος, Διευθυντής Marketing της Samsung Electronics στην Ελλάδα δήλωσε, «Είναι καίριας σημασίας το να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η Samsung σαν εταιρεία, έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη εφαρμογής μιας πολιτικής φιλικής ως προς το περιβάλλον. Επιβράβευση αυτών των ενεργειών μας είναι η επιλογή των προϊόντων μας από την πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού. Φυσικά, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μια σημαντική οικολογική οργάνωση όπως η Greenpeace αναγνωρίζει το έργο μας, αλλά στόχος μας δεν είναι απλά η γνωστοποίηση και επιβράβευση των ενεργειών μας, αλλά η εφαρμογή της καλύτερης δυνατής πολιτικής για την προστασία του πλανήτη μας».

Η λίστα «Guide to Greener Electronics» που δημιουργήθηκε το 2006 αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο να ασχοληθεί επιπλέον η ηλεκτρονική βιομηχανία με τα χημικά απόβλητα των προϊόντων της και να αλλάξει την πολιτική της. Συγκεκριμένα, είναι η έβδομη φορά που παρουσιάζεται στον Τύπο και έχει παρατηρηθεί ότι οι εταιρείες μετά τις συνεχείς δημοσιεύσεις της Greenpeace έχουν αρχίσει να αποκτούν οικολογική συνείδηση και σπεύδουν να βελτιώσουν τις πρακτικές τους. Η Samsung Electronics έχει καταφέρει εδώ και αρκετά χρόνια να ασκεί μια φιλική προς το περιβάλλον πολιτική και φέτος ηγείται της κούρσας μεταξύ 18 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων και κονσόλων παιχνιδιών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostask11

μια τόσο τέλεια εταιρία δε μπορεί παρα να είναι πρώτη!!!κατα την γνώμη μου, η Samsung είναι αρκετά καλή εταιρία!!!και φυσικά δεν ήξερα ότι ήταν φιλική προς το περιβάλλον!άλλος ένας λόγος που η Samsung σκίζει!!!

tasosvel

Πργματικά η Samsung έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Kostask11

Κοιτά ναι!αλλά όχι μόνο στης κινητής τηλεφωνίας!γενικότερα,έχει κάνει προόδους! Είναι η 2η αγαπημένη μου εταιρία!!!(Φυσικά η πρώτη είναι η Sony)

tasosvel

Να σου πώ την αλήθεια δεν έχω προιόντα της Samsung αλλά κι εγώ την θεωρώ πολύ καλή εταιρία και με εξαιρετικά προιόντα ειδικά στον τομέα των τηλεοράσεων.

Kostask11

δε το ξερά αυτο με της τηλεοράσεις!ευχαριστώ! καλώς!άλλος ένας λόγος γγια να μου αρέσει η samsung!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.