Samsung | Πρώτη στην πράσινη λίστα της Greenpeace

, Samsung | Πρώτη στην πράσινη λίστα της GreenpeaceΗ Samsung Electronics ανακηρύχθηκε πρωτοπόρος και στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος σύμφωνα με τη πιο πρόσφατη λίστα της Greenpeace, «Guide to Greener Electronics», για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Consumer Electronics. Σύμφωνα με τη νέα αυτή λίστα, η Samsung καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 7,7 στα 10 για την φιλική της πολιτική ως προς το περιβάλλον.

Η κατάταξη αυτή βασίζεται σε μια σειρά παραμέτρων οι οποίες αφορούν σε πολιτικές ανακύκλωσης που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις αλλά και στις προσπάθειες απομάκρυνσης τοξικών υλικών από τα προϊόντα τους. Ο οδηγός της Greenpeace ταξινομεί τους πρωτοπόρους στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών, τηλεοράσεων και κονσόλων παιχνιδιών.

Η Samsung Electronics εφαρμόζει επιχειρηματικές πρακτικές με γνώμονα το περιβάλλον λαμβάνοντας υπόψη και αποφεύγοντας τις «χημικές συνέπειες» που πιθανόν προκύψουν, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να βελτιώσει και να επεκτείνει άμεσα το πρόγραμμα ανακύκλωσής της. Η φιλοσοφία green management της Samsung διέπει όλα τα επίπεδα της εταιρείας και εφαρμόζεται από σχεδιασμό και την παραγωγή ως την χρήση και την απόσυρση των προϊόντων της. Η Samsung κατανοεί τη σημασία των φιλικών προς το οικοσύστημα προϊόντων και κατά συνέπεια περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό το «αποτύπωμα» των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον.

Ο Πέτρος Δρακόπουλος, Διευθυντής Marketing της Samsung Electronics στην Ελλάδα δήλωσε, «Είναι καίριας σημασίας το να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η Samsung σαν εταιρεία, έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη εφαρμογής μιας πολιτικής φιλικής ως προς το περιβάλλον. Επιβράβευση αυτών των ενεργειών μας είναι η επιλογή των προϊόντων μας από την πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού. Φυσικά, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μια σημαντική οικολογική οργάνωση όπως η Greenpeace αναγνωρίζει το έργο μας, αλλά στόχος μας δεν είναι απλά η γνωστοποίηση και επιβράβευση των ενεργειών μας, αλλά η εφαρμογή της καλύτερης δυνατής πολιτικής για την προστασία του πλανήτη μας».

Η λίστα «Guide to Greener Electronics» που δημιουργήθηκε το 2006 αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο να ασχοληθεί επιπλέον η ηλεκτρονική βιομηχανία με τα χημικά απόβλητα των προϊόντων της και να αλλάξει την πολιτική της. Συγκεκριμένα, είναι η έβδομη φορά που παρουσιάζεται στον Τύπο και έχει παρατηρηθεί ότι οι εταιρείες μετά τις συνεχείς δημοσιεύσεις της Greenpeace έχουν αρχίσει να αποκτούν οικολογική συνείδηση και σπεύδουν να βελτιώσουν τις πρακτικές τους. Η Samsung Electronics έχει καταφέρει εδώ και αρκετά χρόνια να ασκεί μια φιλική προς το περιβάλλον πολιτική και φέτος ηγείται της κούρσας μεταξύ 18 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων και κονσόλων παιχνιδιών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostask11

μια τόσο τέλεια εταιρία δε μπορεί παρα να είναι πρώτη!!!κατα την γνώμη μου, η Samsung είναι αρκετά καλή εταιρία!!!και φυσικά δεν ήξερα ότι ήταν φιλική προς το περιβάλλον!άλλος ένας λόγος που η Samsung σκίζει!!!

tasosvel

Πργματικά η Samsung έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Kostask11

Κοιτά ναι!αλλά όχι μόνο στης κινητής τηλεφωνίας!γενικότερα,έχει κάνει προόδους! Είναι η 2η αγαπημένη μου εταιρία!!!(Φυσικά η πρώτη είναι η Sony)

tasosvel

Να σου πώ την αλήθεια δεν έχω προιόντα της Samsung αλλά κι εγώ την θεωρώ πολύ καλή εταιρία και με εξαιρετικά προιόντα ειδικά στον τομέα των τηλεοράσεων.

Kostask11

δε το ξερά αυτο με της τηλεοράσεις!ευχαριστώ! καλώς!άλλος ένας λόγος γγια να μου αρέσει η samsung!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S23 Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 series: Διέρρευσαν οι τιμές στη Γερμανία

Λεπτομερείς πληροφορίες για την τιμολόγηση της σειράς Galaxy S23 της Samsung στη Γερμανία είδαν το φως της δημοσιότητας.

Smartphones Apple featured Samsung

IDC: Πρωτοφανής πτώση 18,3% στην αγορά smartphone το τελευταίο τρίμηνο του 2022

Το IDC Smartphone Tracker κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ παγκόσμιων αποστολών smartphone για το 4ο τρίμηνο του 2022, με την αγορά να συρρικνώνεται κατά 18,3% σε 300,3 εκατομμύρια αποστολές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54: Η χωρητικότητα της μπαταρίας και η ταχύτητα φόρτισης αποκαλύπτονται από την FCC

Το Galaxy A54 της Samsung έρχεται σύντομα και το τηλέφωνο μόλις πιστοποιήθηκε από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, την FCC.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S23 Samsung Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23: Η Samsung αποκαλύπτει επίσημα την περίοδο προπαραγγελίας της σειράς

Στο portal Samsung UK Bussiness ενημερώθηκαν τα ψιλά γράμματα σχετικά με την προπαραγγελία της σειράς S23, παρόλο που η σελίδα εξακολουθεί να δείχνει τα τρέχοντα τηλέφωνα S22.