Τσαπατσούλικο το Online Λεξικό των καταστημάτων Saturn

Εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησε επιτέλους τη λειτουργία της η ηλεκτρονική σελίδα των καταστημάτων Saturn. Αν είναι όμως να κάνεις κάτι κάντο καλά. Ο έλληνας καταναλωτής ενημερώνεται διαβάζει και σε μεγάλο βαθμό είναι καλά εκπαιδευμένος για θέματα συσκευών τεχνολογίας. Δεν μπορείς να του προσφέρεις ένα λεξικό όρων τεχνολογίας τόσο τσαπατσούλικο. Διαβάστε τα διαμάντια που ανακαλύψαμε στο online λεξικό των Saturn το οποίο προκαλεί σύγχυση και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

, Τσαπατσούλικο το Online Λεξικό των καταστημάτων Saturn

LCD
Ένα LCD ή μια υγρή επίδειξη κρυστάλλου είναι μια επίπεδη, λεπτή συσκευή επίδειξης που αποτελείται από οποιοδήποτε αριθμό εικονοκυττάρων που ευθυγραμμίζονται μπροστά από έναν ανακλαστήρα ή πηγή φωτός. Το LCD έχει γίνει ευρέως αποδεκτό δεδομένου ότι είναι σχετικά φτηνό και καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Να φέρω τη σφουγγαρίστρα;

Modem
Το modem είναι μια συσκευή που συνδέει έναν υπολογιστή, μέσω τηλεφώνου, με έναν άλλο υπολογιστή. Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εξαπλώνεται η χρήση των modems για σύνδεση των υπολογιστών στο παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών Internet. Οι συνηθισμένες ταχύτητες των σημερινών modem κυμαίνονται στα 40-50 kbps και περιορίζονται από την ποιότητα των γραμμών του ΟΤΕ.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Για την κακή ποιότητα του λεξικού της Saturn, φταίει ο ΟΤΕ!

HD-DVD
Οπτικός δίσκος μεγάλης χωρητικότητας για εγγραφή High Definition Video. Εμφανίζεται σαν το ένα από τα δύο πρότυπα που θα αντικαταστήσουν το DVD.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Μα αυτό δεν αποσύρθηκε;

CCD
Aπό τα αρχικά των λέξεων Charged Couple Device. Φωτοευαίσθητα στοιχεία που μετατρέπουν σε ηλεκτρικό φορτίο to φως. Χρησιμοποιούνται στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα scanner. Aκόμη βρίσκουν εφαρμογές στους αισθητήρες των autofocus reflex και στα camcorde.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Να και τα greeklish!

MiniDV
Τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι βιντεοκάμερες για τη σύλληψη και αποθήκευση του βίντεο.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Όλες οι βιντεοκάμερες, ανεξαιρέτως;

Superfrost
Το superfrost είναι μια λειτουργία που δημιουργεί ψυχρά αποθέματα στον καταψύκτη. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να καταψύξουμε μεγάλη ποσότητα φρέσκων τροφίμων από την θερμοκρασία περιβάλλοντος στους –18°C.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Ανάμεσα στο S-Video και το SCSI μάθε τι είναι και το Superfost του καταψύκτη σου!

TFT σκόπευτρο
Thin-Film-Transistor. Τεχνολογία έγχρωμης οθόνης που αναφέρεται και ως active matrix (ενεργού μήτρας). Σε πολλές ψηφιακές compact αντί για το κλασσικό οπτικό σκόπευτρο ενσωματώνεται μία οθόνη υγρών κρυστάλλων TFT. Η αποικόνιση μπορεί να είναι χαμηλής ανάλυσης, αντιστοιχεί όμως με ακρίβεια στο τελικό κάδρο. Δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής των αποθηκευμένων στη μνήμη λήψεων.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Χμμμμ… και ορθογραφικά λαθάκια!

Wi-Fi
Το Wi – Fi είναι η νέα και αποτελεσματική λύση να συνδέσει υπολογιστές σε δίκτυα που σχετίζονται με δεδομένα και συγκεκριμένα με το internet από ιδιωτικές κατοικίες, δημόσιες περιοχές και οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία χωρίς καλώδια.Ένας υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με δίκτυο χρησιμοποιώντας κάρτα δικτύου ή Wi – Fi USB συσκευή μπορεί να είναι σε συνεχή κίνηση, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει και λαμβάνει δεδομένα.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Ολοκαίνουργια, για early adopters!

Αντλία
Το εξάρτηµα εκείνο το οποίο αποχετεύει τα νερά εκτός συσκεύης.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος :Ανάμεσα στα Ανάλυση 1080i και 720p μαθαίνεις και τη χρησιμότητα της αντλίας!

Καρέ το δευτερόλεπτο Fps
Χαρακτηριστικό που αναφέρεται στην ταχύτητα του winder ή motordrive. Να σημειωθεί ότι η τιμή που δίνει ο κατασκευαστής αφορά συνήθως λειτουργία σε γρήγορη ταχύτητα1/500 ή 1/1000 sec.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Διευκρίνισε ότι αναφέρεσαι σε πλυντήρια ρούχων, γιατί έψαχνα να βρω αυτές τις τιμές στην νέα μου κάρτα γραφικών και δεν…

Χρόνος απόκρισης 8ms (Eνεργ./Aπενεργ.)
Ο χρόνος απόκρισης Ενεργ.-Απενεργ. είναι το διάστημα που χρειάζεται ένα στοιχείο υγρών κρυστάλλων για να μεταβεί από ενεργή κατάσταση (μαύρο) σε ανενεργή (λευκό) και πίσω σε ενεργή (μαύρο). Μετριέται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο γρηγορότερος είναι ο καλύτερος: μικρότερος χρόνος απόκρισης σημαίνει ταχύτερες μεταβάσεις και, επομένως, λιγότερα οπτικά είδωλα κατά την απεικόνιση.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Το ‘χεις!

Πηγή: www.saturn.com.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gorgonitsa

μπες στο λεξικό και ξέχασε όσα ξέρεις…
αυτό έπρεπε να λέει..

telas

λολ~!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Saturn

Saturn, Βάζει λουκέτο στα καταστήματα Σταθμού Λαρίσης και Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη

Ο Όμιλος Media – Saturn δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης προχωρά στη διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων Saturn Σταθμού Λαρίσης και Saturn Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη ενώ μετονομάζει σε Media Markt τα καταστήματα Saturn Λ. Συγγρού Καλλιθέας, Λ. Μαραθώνος Γέρακα καθώς επίσης και Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Smartphones Archos HTC Saturn

HTC Gratia και Archos Arnova 7 στα Saturn με 199 ευρώ και 119 ευρώ αντίστοιχα

Το HTC Gratia με Android 2.2, οθόνη capacitive 3.2 ίντσες 480×320 pixels, επεξεργαστή 600 MHz, μνήμη RAM 384MB και κάμερα 5 Megapixel διαθέτουν τα καταστήματα Saturn με τιμή 199 ευρώ. Το κινητό δεν γνωρίζω αν έχει ελληνικό μενού ή πληκτρολόγιο. Είναι μοντέλο Οκτώβριος 2010, το βρήκα στον κατάλογο των Saturn και θέλησα να το μοιραστώ […]

Μικρά νέα Saturn

Νέο κατάστημα Saturn στο Σταθμό Λαρίσης

Η Saturn, συνεχίζει τη δυναμική της επέκταση, εγκαινιάζοντας την Πέμπτη 18 Μαρτίου και ώρα 8 το πρωί, νέο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, στη διεύθυνση Φιλαδέλφειας 8. Στο νέο κατάστημα Saturn, οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις ασυναγώνιστα χαμηλές τιμές […]

Μικρά νέα Saturn

Saturn, Εγκαίνια στη Θεσσαλονίκη

Η Saturn, έπειτα από την επιτυχημένη πορεία της στην Αθήνα, εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 8 το πρωί, προσφέροντας στους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές της σε πλήθος προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας. Υποστηρίζοντας ότι «Η Τσιγκουνιά είναι Μαγκιά», η Saturn καλεί τους […]