Τσαπατσούλικο το Online Λεξικό των καταστημάτων Saturn

Εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησε επιτέλους τη λειτουργία της η ηλεκτρονική σελίδα των καταστημάτων Saturn. Αν είναι όμως να κάνεις κάτι κάντο καλά. Ο έλληνας καταναλωτής ενημερώνεται διαβάζει και σε μεγάλο βαθμό είναι καλά εκπαιδευμένος για θέματα συσκευών τεχνολογίας. Δεν μπορείς να του προσφέρεις ένα λεξικό όρων τεχνολογίας τόσο τσαπατσούλικο. Διαβάστε τα διαμάντια που ανακαλύψαμε στο online λεξικό των Saturn το οποίο προκαλεί σύγχυση και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

LCD
Ένα LCD ή μια υγρή επίδειξη κρυστάλλου είναι μια επίπεδη, λεπτή συσκευή επίδειξης που αποτελείται από οποιοδήποτε αριθμό εικονοκυττάρων που ευθυγραμμίζονται μπροστά από έναν ανακλαστήρα ή πηγή φωτός. Το LCD έχει γίνει ευρέως αποδεκτό δεδομένου ότι είναι σχετικά φτηνό και καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Να φέρω τη σφουγγαρίστρα;

Modem
Το modem είναι μια συσκευή που συνδέει έναν υπολογιστή, μέσω τηλεφώνου, με έναν άλλο υπολογιστή. Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εξαπλώνεται η χρήση των modems για σύνδεση των υπολογιστών στο παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών Internet. Οι συνηθισμένες ταχύτητες των σημερινών modem κυμαίνονται στα 40-50 kbps και περιορίζονται από την ποιότητα των γραμμών του ΟΤΕ.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Για την κακή ποιότητα του λεξικού της Saturn, φταίει ο ΟΤΕ!

HD-DVD
Οπτικός δίσκος μεγάλης χωρητικότητας για εγγραφή High Definition Video. Εμφανίζεται σαν το ένα από τα δύο πρότυπα που θα αντικαταστήσουν το DVD.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Μα αυτό δεν αποσύρθηκε;

CCD
Aπό τα αρχικά των λέξεων Charged Couple Device. Φωτοευαίσθητα στοιχεία που μετατρέπουν σε ηλεκτρικό φορτίο to φως. Χρησιμοποιούνται στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα scanner. Aκόμη βρίσκουν εφαρμογές στους αισθητήρες των autofocus reflex και στα camcorde.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Να και τα greeklish!

MiniDV
Τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι βιντεοκάμερες για τη σύλληψη και αποθήκευση του βίντεο.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Όλες οι βιντεοκάμερες, ανεξαιρέτως;

Superfrost
Το superfrost είναι μια λειτουργία που δημιουργεί ψυχρά αποθέματα στον καταψύκτη. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να καταψύξουμε μεγάλη ποσότητα φρέσκων τροφίμων από την θερμοκρασία περιβάλλοντος στους –18°C.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Ανάμεσα στο S-Video και το SCSI μάθε τι είναι και το Superfost του καταψύκτη σου!

TFT σκόπευτρο
Thin-Film-Transistor. Τεχνολογία έγχρωμης οθόνης που αναφέρεται και ως active matrix (ενεργού μήτρας). Σε πολλές ψηφιακές compact αντί για το κλασσικό οπτικό σκόπευτρο ενσωματώνεται μία οθόνη υγρών κρυστάλλων TFT. Η αποικόνιση μπορεί να είναι χαμηλής ανάλυσης, αντιστοιχεί όμως με ακρίβεια στο τελικό κάδρο. Δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής των αποθηκευμένων στη μνήμη λήψεων.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Χμμμμ… και ορθογραφικά λαθάκια!

Wi-Fi
Το Wi – Fi είναι η νέα και αποτελεσματική λύση να συνδέσει υπολογιστές σε δίκτυα που σχετίζονται με δεδομένα και συγκεκριμένα με το internet από ιδιωτικές κατοικίες, δημόσιες περιοχές και οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία χωρίς καλώδια.Ένας υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με δίκτυο χρησιμοποιώντας κάρτα δικτύου ή Wi – Fi USB συσκευή μπορεί να είναι σε συνεχή κίνηση, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει και λαμβάνει δεδομένα.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Ολοκαίνουργια, για early adopters!

Αντλία
Το εξάρτηµα εκείνο το οποίο αποχετεύει τα νερά εκτός συσκεύης.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος :Ανάμεσα στα Ανάλυση 1080i και 720p μαθαίνεις και τη χρησιμότητα της αντλίας!

Καρέ το δευτερόλεπτο Fps
Χαρακτηριστικό που αναφέρεται στην ταχύτητα του winder ή motordrive. Να σημειωθεί ότι η τιμή που δίνει ο κατασκευαστής αφορά συνήθως λειτουργία σε γρήγορη ταχύτητα1/500 ή 1/1000 sec.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Διευκρίνισε ότι αναφέρεσαι σε πλυντήρια ρούχων, γιατί έψαχνα να βρω αυτές τις τιμές στην νέα μου κάρτα γραφικών και δεν…

Χρόνος απόκρισης 8ms (Eνεργ./Aπενεργ.)
Ο χρόνος απόκρισης Ενεργ.-Απενεργ. είναι το διάστημα που χρειάζεται ένα στοιχείο υγρών κρυστάλλων για να μεταβεί από ενεργή κατάσταση (μαύρο) σε ανενεργή (λευκό) και πίσω σε ενεργή (μαύρο). Μετριέται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο γρηγορότερος είναι ο καλύτερος: μικρότερος χρόνος απόκρισης σημαίνει ταχύτερες μεταβάσεις και, επομένως, λιγότερα οπτικά είδωλα κατά την απεικόνιση.

Σχολιάζει ο κακοπροαίρετος: Το ‘χεις!

Πηγή: www.saturn.com.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gorgonitsa

μπες στο λεξικό και ξέχασε όσα ξέρεις…
αυτό έπρεπε να λέει..

telas

λολ~!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.