Σάββατο
28/02/2009

Ηλιακά επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

Η πράσινη τεχνολογία είναι το νέο trend. Συσκευές που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά ή άλλα υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον μετά το πέρας της ζωής τους. Μια καλή αρχή είναι να χρησιμοποιούμε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, όμως και αυτές χρειάζονται το ηλεκτρικό ρεύμα. Τι θα λέγατε για κάποιες μπαταρίες που φορτίζουν μόνες τους από το ηλιακό φως και ίσως θα μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας(;).

Ένας ιδιώτης υποστηρίζει ότι χρησιμοποιώντας εύκαμπτα φωτοβολταϊκά, έντυσε μερικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες νικελίου (Nickel Metal Hydride – NiMH) και κατάφερε να δημιουργήσει κάτι πολύ έξυπνο, αυτές να φορτίζονται μόνες τους με απλή έκθεση στον ήλιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Greenpeace, “όταν τα φωτοβολταϊκά εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπουν ένα 5-17% της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική (με τη σημερινή τεχνολογία, η οποία συνεχώς βελτιώνεται). Το πόσο ακριβώς είναι αυτό το ποσοστό εξαρτάται από την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν π.χ. τα λεγόμενα μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά, τα πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά, και τα άμορφα”.

Περισσότερες λεπτομέριες θα βρείτε εδώ http://blog.bareknut.no

Μάθε για:

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η cVlachakis λέει:

    Έξυπνη ιδέα :)

  2. Ο/Η thanos11880 λέει:

    kali idea kai oikonomikh!!!!!!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.