Beyond 4.0

Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης | Κέντρο εταιρειών υψηλής τεχνολογίας

Το πρώτο επιχειρηματικό πάρκο για εταιρίες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την “Τεχνόπολη”, μια επένδυση που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή “μιας μεγάλης αλλαγής στο προφίλ και το αναπτυξιακό μοντέλο της Θεσσαλονίκης”, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Αναστάσιο Τζήκα.

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης αναπτύσσεται σε έκταση 100 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης και αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερες από 200 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό και περισσότερους από 2.000 εργαζομένους. Όπως δήλωσε ο κ. Τζήκας, “θέλουμε η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης να γίνει γέφυρα ανάμεσα στην αγορά, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ινστιτούτα, ο πρώτος οργανωμένος πόλος προσέλκυσης ξένων επενδυτών στη χώρα”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Φώλιας, δήλωσε ότι με τα εγκαίνια της Τεχνόπολης, “το όραμα για τη δημιουργία ενός κέντρου εταιρειών υψηλής τεχνολογίας το οποίο προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και της Ευρώπης γενικότερα, γίνεται πλέον πραγματικότητα”. Αναφέρθηκε επίσης στη Θερμοκοιτίδα της Τεχνόπολης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πάρκου και προσφέρει υποδομές, υποστηρικτικές υπηρεσίες και χρηματοδοτικά επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένες, καινοτόμες, υπό ίδρυση εταιρίες προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχία και βιωσιμότητά τους στην αγορά.

“Η Τεχνόπολη αποτελεί ένα εγχείρημα που ένωσε πολιτικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις” σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος διευκρίνισε ότι η Τεχνόπολη θα αποτελέσει ισχυρό θεμέλιο για τη Ζώνη Καινοτομίας που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης συσχέτισε, στον χαιρετισμό του, την Τεχνόπολη με τη Ζώνη Καινοτομίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, επενδύσεις που αποτελούν, όπως είπε, “νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τη Θεσσαλονίκη”.

Πηγή: ΕΚΤ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος++

Πολύ ενδιαφέρον , είναι εξέλιξη η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κεφαλαίου γνώσης, την καινοτομία και την συνέργια των επιχειρήσεων κατά την άποψή μου στην ευρύτερη περιοχή, αρκεί να μείνει μακριά όσο γίνεται το κράτος και οι φορείς του.
Το αντίστοιχο της Αττικής “Ακρόπολις” σε ποιό στάδιο να βρίσκεται;

george.vala

Γνωρίζει κανένας που ακριβός θα γύνει.Είχαν πει για το αεροδρόμιο Σέδες, αλλά η αεροπορία δεν το δίνει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.