Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης | Κέντρο εταιρειών υψηλής τεχνολογίας

3

Το πρώτο επιχειρηματικό πάρκο για εταιρίες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την “Τεχνόπολη”, μια επένδυση που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή “μιας μεγάλης αλλαγής στο προφίλ και το αναπτυξιακό μοντέλο της Θεσσαλονίκης”, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Αναστάσιο Τζήκα.

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης αναπτύσσεται σε έκταση 100 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης και αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερες από 200 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό και περισσότερους από 2.000 εργαζομένους. Όπως δήλωσε ο κ. Τζήκας, “θέλουμε η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης να γίνει γέφυρα ανάμεσα στην αγορά, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ινστιτούτα, ο πρώτος οργανωμένος πόλος προσέλκυσης ξένων επενδυτών στη χώρα”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Φώλιας, δήλωσε ότι με τα εγκαίνια της Τεχνόπολης, “το όραμα για τη δημιουργία ενός κέντρου εταιρειών υψηλής τεχνολογίας το οποίο προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και της Ευρώπης γενικότερα, γίνεται πλέον πραγματικότητα”. Αναφέρθηκε επίσης στη Θερμοκοιτίδα της Τεχνόπολης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πάρκου και προσφέρει υποδομές, υποστηρικτικές υπηρεσίες και χρηματοδοτικά επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένες, καινοτόμες, υπό ίδρυση εταιρίες προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχία και βιωσιμότητά τους στην αγορά.

“Η Τεχνόπολη αποτελεί ένα εγχείρημα που ένωσε πολιτικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις” σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος διευκρίνισε ότι η Τεχνόπολη θα αποτελέσει ισχυρό θεμέλιο για τη Ζώνη Καινοτομίας που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης συσχέτισε, στον χαιρετισμό του, την Τεχνόπολη με τη Ζώνη Καινοτομίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, επενδύσεις που αποτελούν, όπως είπε, “νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τη Θεσσαλονίκη”.

Πηγή: ΕΚΤ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος++

Πολύ ενδιαφέρον , είναι εξέλιξη η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κεφαλαίου γνώσης, την καινοτομία και την συνέργια των επιχειρήσεων κατά την άποψή μου στην ευρύτερη περιοχή, αρκεί να μείνει μακριά όσο γίνεται το κράτος και οι φορείς του.
Το αντίστοιχο της Αττικής “Ακρόπολις” σε ποιό στάδιο να βρίσκεται;

george.vala

Γνωρίζει κανένας που ακριβός θα γύνει.Είχαν πει για το αεροδρόμιο Σέδες, αλλά η αεροπορία δεν το δίνει!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα