Δέκα απλές συμβουλές για πράσινες εκτυπώσεις

Για την Xerox, η δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη υπήρξε ανέκαθεν μέρος του DNA της εταιρείας, το «πράσινο γονίδιό» της, με γνώμονα το οποίο φροντίζει πάντα να βοηθάει και τους πελάτες της να δημιουργήσουν πιο «πράσινους» χώρους εργασίας. Ειδικά στο χώρο των επαγγελματικών εκτυπώσεων η υιοθέτηση «πράσινων» πρακτικών καθιστά την εργασία αποδοτικότερη, διασφαλίζοντας θετικά αποτελέσματα και στα κέρδη της επιχείρησης, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες του κλάδου επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Ακολουθώντας τις παρακάτω δέκα απλές συμβουλές θα μπορέσετε και εσείς να διαχειριστείτε τις εγκαταστάσεις σας με «εξυπνότερο» αλλά και φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο.

1. Κατανοήστε την επίδρασή σας στο περιβάλλον και θέστε στόχους για να τη μειώσετε, υιοθετώντας μια σαφή περιβαλλοντική πολιτική, στην οποία θα εμπλέκονται και όλοι οι εργαζόμενοί σας και χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και τεχνολογίες, που προστατεύουν παράλληλα και την υγεία των εργαζομένων σας.
2. Ενστερνιστείτε το “Print on Demand”, με το οποίο μπορείτε να δημιουργείτε μόνο όσα έγγραφα χρειάζεστε και όταν τα χρειάζεστε, εξοικονομώντας έτσι το χώρο και τους πόρους που θα απαιτούνταν για την αποθήκευση προ-εκτυπωμένων εγγράφων.
3. Υιοθετήστε τις σύγχρονες λύσεις ροής εργασίας που προσφέρει η Xerox. Με το λογισμικό Xerox FreeFlow Process Manager μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις χειροκίνητες διαδικασίες, ο Xerox FreeFlow Output Manager θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποδοτικά όλες τις εργασίες ψηφιακής παραγωγικής εκτύπωσης, ενώ οι υπηρεσίες Xerox FreeFlow Print Services σας δίνουν τη δυνατότητα να δέχεστε εντολές και εργασίες εκτύπωσης μέσω του διαδικτύου.
4. Αξιοποιήστε στο έπακρο κάθε σελίδα, εκμεταλλευόμενοι το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος χαρτιού, εκτυπώνοντας όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε ανά φύλλο και επιλέγοντας εκτύπωση διπλής όψης για τα καθημερινά ή εσωτερικής χρήσης έγγραφα.
5. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία “Soft Proofing”, που σας επιτρέπει να δείτε ακριβώς πώς θα μοιάζει το έγγραφό στο οποίο εργάζεστε μετά την εκτύπωσή του και να το προωθήσετε ηλεκτρονικά στους πελάτες σας, εξοικονομώντας έτσι χαρτί αλλά και τα κόστη αποστολής.
6. Διερευνήστε την προέλευση του χαρτιού σας και ανακυκλώστε το χαρτί που χρησιμοποιείτε. Προτιμήστε ανακυκλωμένο χαρτί ή χαρτί που έχει παραχθεί με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και τοποθετήστε κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία του καταστήματός σας. Η Xerox διαθέτει μια μεγάλη γκάμα φιλικών προς το περιβάλλον χαρτιών, των οποίων η παραγωγή απαιτεί λιγότερα δέντρα, χημικά αλλά και ενέργεια από τα συμβατικά χαρτιά.
7. Ελαττώστε την κατανάλωση ενέργειας αντικαθιστώντας τα παλιάς τεχνολογίας προϊόντα με νέα και τα αυτόνομα μηχανήματα με πολυλειτουργικά και σβήνοντας τον εξοπλισμό όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.
8. Αξιοποιήστε πρακτικές μείωσης και σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας τις κασέτες και τα μπουκάλια του toner αλλά και τα υλικά συσκευασίας τους.
9. Αναζητήστε εξοπλισμό σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί ή να ανακυκλωθεί, όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές της Xerox, η οποία επίσης διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί από ανακατασκευασμένα εξαρτήματα.
10. Βεβαιωθείτε ότι συνεργάζεστε με περιβαλλοντικά υπεύθυνους προμηθευτές, ρωτώντας τους για το πώς φροντίζουν να μειώσουν την επίδρασή τους στο περιβάλλον.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.