Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Amazon Alexa Plus, Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες. Τώρα, η Amazon ακολουθεί το μονοπάτι αυτό και λανσάρει μια επί πληρωμή έκδοση της Alexa το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με νέα αναφορά του Business Insider, η Amazon αναπτύσσει μια αναβαθμισμένη έκδοση της Alexa. Η εταιρεία αποκαλεί εσωτερικά την επερχόμενη έκδοση του εικονικού βοηθού «Remarkable Alexa». Η τρέχουσα έκδοση αναφέρεται ως Classic Alexa. Η Amazon σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Remarkable Alexa στις 30 Ιουνίου 2024 ως Alexa Plus, με συνδρομή επί πληρωμή.

Η Amazon χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο μεγάλης γλώσσας (LLM) για το Alexa Plus, το οποίο έχει την κωδική ονομασία Olympus. Έχει μια νέα δομή σε σύγκριση με το LLM που εξουσιοδοτεί την Alexa. Με την Olympus, η Amazon προσπαθεί να κάνει το Remarkable Alexa πιο συνομιλητικό και εξατομικευμένο από το Classic Alexa. Δυστυχώς, σε μια προεπισκόπηση που προσφέρθηκε σε 15.000 άτομα, η Amazon διαπίστωσε ότι, ενώ το Alexa Plus ήταν πιο συνομιλητικό και εξατομικευμένο, περιστασιακά απέτρεπε τις απαντήσεις και έδινε ανακριβείς πληροφορίες. Προφανώς και ο τεχνολογικός κολοσσός δεν είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Amazon προσπαθεί να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες. Αν και υπάρχει λίγη πληροφορία για τις λεπτομέρειες αυτής της αναβάθμισης, το Business Insider αναφέρει ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίτευξη του στόχου της. Αυτό οφείλεται σε αντιφάσεις μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται στην παλιά έκδοση της Alexa (Classic Alexa) και εκείνων που εργάζονται στη νέα έκδοση (Remarkable Alexa).

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο Classic Alexa προσπαθούν να προστατεύσουν το έργο τους, επιμένοντας ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στο Remarkable Alexa πρέπει να χρησιμοποιούν την τεχνολογία που είχε αναπτύξει το Classic Alexa. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια στοίβα τεχνολογίας με πολλές πληροφορίες, δύσκολα διαχειρίσιμη, καθώς η νέα έκδοση προσπαθεί να συμπεριλάβει την παλιά τεχνολογία. Επιπλέον, αυτή η κατάσταση δημιουργεί εσωτερικές διαμάχες στην ομάδα.

Με αυτά τα σοβαρά ζητήματα να τρέχουν ίσως η κυκλοφορία του Alexa Plus να καθυστερήσει. Είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία να αποφέρει καλά έσοδα η επί πληρωμή συνδρομή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τμήμα που εργάζεται στο Alexa θα έρθει αντιμέτωπο με προβλήματα. Για το λόγο αυτό πρέπει η ομάδα να είναι πολύ σίγουρη για το προϊόν πριν το φέρει στην αγορά, επειδή το χειρότερο από την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του προϊόντος είναι η κυκλοφορία ενός προϊόντος ανέτοιμου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές λειτουργίες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai. 

Software Alexa Amazon

Η Amazon θα χρεώνει για την πρόσβαση στην Alexa

H Αmazon έχει την πεποίθηση πως στο κοντινό μέλλον η Alexa θα μπορεί να προσφέρει πολλά στους χρήστες της.