ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ, Κατέβασε δωρεάν λογισμικό της Microsoft

Το πρόγραμμα ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ (Ακαδημαϊκό Σύστημα Δωρεάν Διάθεσης Εμπορικού Λογισμικού και Υπηρεσιών) παρέχει δωρεαν προγράμματα της Microsoft σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακού φοιτητές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο φοιτητής είναι να δηλώσει την σχολή και να συμπληρώσει μία φόρμα με τα στοιχεία του. Μετά το πρόγραμμα σε οδηγεί μόνο του ωστε να διαλέξεις ποιο πρόγραμμα θες να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν.

https://anafandon.grnet.gr
, ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ, Κατέβασε δωρεάν λογισμικό της Microsoft

Το λογισμικό προσφέρεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μέλη του εκπαιδευτικού/ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ/ΤΕΙ και των Eρευνητικών Kέντρων. Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθείτε ως δικαιούχοι. Η πιστοποίηση γίνεται με τη χρήση username/password που έχετε αποκτήσει από το Ίδρυμα στο οποίο ανήκετε.

Η πρωτοβουλία DreamSpark διευκολύνει τη δωρεάν διάθεση λογισμικού της Microsoft σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Οι χρήστες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας μπορούν μέσω του DreamSpark να αποκτήσουν πρόσβαση και να κατεβάσουν ελεύθερα το παρακάτω λογισμικό:

• Visual Studio 2008
• Windows Server 2008 Standard
• SQL Server 2008 Developer
• Microsoft Expression Studio 2
• XNA Game Studio 2
• IT Academy Student Pass
• Visual Studio 2005 Professional
• Virtual PC
• Microsoft Visual Studio 2008 Express Editions
• Microsoft Visual Studio 2005 Express Editions

Επιπλέον, μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε e-learning μαθήματα, μέρος των επίσημων μαθημάτων για πιστοποιήσεις της Microsoft, μέσω της προσφοράς IT Academy Student Pass. Τα μαθήματα αυτά, περιλαμβάνουν τεχνολογίες όπως:

• Microsoft .Net Framework
• Microsoft Visual Studio
• ASP.NET (web applications)
• Microsoft Windows Mobile
•Microsoft SQL Server
• Microsoft Expression Studio
• Microsoft Silverlight

Kudos to serpappas

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasCCC

Το έχω στα υπόψιν μου αλλά ποιά η διαφορά από το msnd academic; Το τελευατίαο σου δίνει πρόσβαση σε όλες τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων. VS2010 Ultimate, SQL Server 2008 R2 Enterprise, Windows 7 Pro κτλ κτλ…

GLeft

Για το msdnaa χρησιμοποιουμε το email και το pass που μας δινουν απο το πανεπιστημιο οταν εγγραφομαστε. Το email εινα τα αρχικα του τμηματος και το ΑΜ και ο κωδικος ειναι ενας temp ο οποιος προτεινεται να αλλαχθει απο τον χρηστη.

seitjo

Για το msdnaa έχω την εντύπωση πως δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι φοιτητές. Είχα προσπαθήσει να μπω με τα στοιχεία της αδερφής μου (αρχιτεκτονική) και δε με δέχτηκε. Αντίθετα με τα δικά μου (ΗΜΜΥ) μπήκε κανονικά. Το αναφανδόν είναι η υπηρεσία από το grnet, όπως και το πρόγραμμα pithos και η δράση diodos. Από εκεί (στη σελίδα του αναφανδόν) σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις από που θες να κατεβάσεις το λογισμικό. Μπορείς από : Microsoft DreamSpark, Msdn academic, Oracle academy. Πάντα ανάλογα με το Ίδρυμα που ανήκεις έχεις και την αντίστοιχη πρόσβαση

Νίκος

Χαθηκε να δινουν και το office;;

jimdem

Για να έχεις πρόσβαση στο msdnaa πρέπει η σχολή σου να συμμετέχει σ’αυτό. Ενώ το dreamspark είναι για όλους τους φοιτητές 😉 Για να δείτε εάν η σχολή σας συμμετέχει (και άρα έχετε πρόσβαση σε πολύ περισσότερο λογισμικό) μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα.

https://msdn.microsoft.com/en-us/academic/dd861349

GLeft

Στο msdnaa εχει περισσοτερα πραγματα, κυριως ομως ειναι προσανατολισμενο στο developing, και γι αυτο δινει visual studio, και πολλα sdk’s της microsoft

PiXel

Το MSDNAA, όπως λέει και το όνομά του (Microsoft Software Developers Network [Academic Aliance]) είναι μόνο για προγραμματιστές, άρα παρέχεται πρόσβαση σ’ αυτό συνήθως μόνο σε σχολές που σχέση έχουν με την πληροφορική. Το Dreamspark (ή ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ -πρώτη φορά το ακούω αυτό!) είναι για όλους τους φοιτητές, όπως είπαν και πριν τα παιδιά. Αλλά συμφωνώ κι εγώ, το MSDNAA έχει πολύ περισσότερα πράγματα, όπως και discontinued products (βρήκα κάτι Windows 2000 και 98…!).

Paris

Στο ΠαΠει εχουμε το msdnaa και μας δινουν δωρεαν ολα τα λειτουργικα της MS σε ολες τις εκδοσεις (x86, x86-64, ελληνικα, αγγλικα, pro, ultimate κτλ) αλλα δεν ειναι για ολα τα τμηματα νομιζω…

Dimitris Gkanatsios

καλησπέρα,

– το DreamSpark (www.dreamspark.com) είναι για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες φοιτητές δημοσίων και ιδιωτικών ιδρυμάτων και δίνει εργαλεία για design και development. Κώστα, η λίστα που γράφεις με το λογισμικό είναι κάπως παλιά, έχουν προστεθεί κι άλλα (π.χ. Visual Studio 2010, Windows Phone SDK). Τα τελευταία που μπήκανε στο DreamSpark και έχουνε μεγάλη αξία κατ’εμέ είναι
1. Δωρεάν συνδρομή στο Windows Phone App Hub. Με την εγγραφή στο DreamSpark, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν στο Windows Phone App Hub (γλιτώνοντας τα 99$) και να ανεβάσετε δωρεάν εφαρμογές (είτε free είτε paid) στο Windows Phone marketplace
2. Δωρεάν κουπόνια για πιστοποιήσεις Microsoft (αξίας κοντά στα 100 ευρώ)
3. Δωρεάν online εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνολογίες development από την Pluralsight
– το MSDNAA είναι μόνο για τμήματα σχετικά (πολύ ή λίγο) με την πληροφορική. Τα περισσότερα τμήματα στην Ελλάδα έχουνε πρόσβαση μέσω του ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ (https://msdnaa-anafandon.grnet.gr), οπότε για να μπείτε δίνετε username και pass που παίρνετε (συνήθως) από τη γραμματεία σας ενώ κάποια έχουνε ξεχωριστό authentication. Για πλήρη λίστα μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.studentguru.gr/forums/t/4251.aspx

Dimitris Gkanatsios

@Nikos: μπορείς να βρεις το Microsoft Office σε προνομιακή τιμή για φοιτητές από εδώ https://www.msoffice4students.gr

geoper2

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες !

aggelos

ξερει καποιος γιατι μου βγαζει ενα σφαλμα μετα απο τιν εισαγωγη της σχολης και του username & password εφοσον ειχε τιν σχολη μου στην επιλογη τει σερρων ειναι μηχανολογια…αν ξερει καποιος να βοηθησει…τα windows 7 32bit επελεξα να κατεβασω..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.