Software

Αναβάθμιση σε iOS 14.5.1 και iPadOS 14.5.1 άμεσα

Η συμβουλή της Apple προς όλους τους κατόχους iPhone, iPad και Apple Watch είναι να κατεβάσουν το iOS 14.5.1 και iPadOS 14.5.1. Ο λόγος για την άμεση ενημέρωση είναι να διορθωθεί ένα νέο κενό ασφαλείας που έχει προκύψει.

Είναι γεγονός ότι δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την πρώτη εμφάνιση του iOS 14.5, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν στο Internet και δεν φαίνεται να σταματούν ποτέ. Μία νέα ευαλωτότητα ανακαλύφθηκε στο Webkit πάνω στο οποίο βασίζεται η λειτουργία του Safari στο iPhone και το iPad και δυνητικά θα μπορούσε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της περιήγησης σε τρίτες εφαρμογές.

Με την αναβάθμιση στην έκδοση 14.5.1 το εν λόγω κενό ασφαλείας φαίνεται να διορθώνεται, επομένως συνίσταται άμεσα να γίνει το update για όσους έχουν iPhone 6s ή νεότερο, iPad Pro (όλα τα μοντέλα), iPad Air 2 και ανώτερο, iPad 5ης γενιάς και έπειτα, iPad mini 4 ή νεότερο, iPod touch (7ης Γενιάς).

Το update γίνεται από το μενού των ρυθμίσεων, στις γενικές ρυθμίσεις, από όπου επιλέγει κανείς την αναβάθμιση λογισμικού και από εκεί θα πρέπει να έχει κανείς την έκδοση 14.5.1 εγκατεστημένη, αλλιώς, κατεβάζει το update και το εγκαθιστά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.