Software

Apple: Αφαίρεσε 47.300 apps από το App Store τον Οκτώβριο

Μέσα στον προηγούμενο τρίμηνο η Apple είχε πει πως θα ξεκινήσει επιχείρηση εκκαθάρισης του App Store της. Τελικά αυτή άρχισε τον Οκτώβριο και σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας Sensor Tower, τον Οκτώβριο ο αριθμός των apps που αφαιρέθηκαν αυξήθηκε κατά 238%.

Συνολικά η Apple φέρεται να έχει διαγράψει 47.300 εφαρμογές. Ο αριθμός είναι παραπάνω από τριπλάσιος, από τα 14.000 apps που αφαιρούσε η Apple κατά τη διάρκεια ενός τυπικού μήνα το 2016.

Η κατηγορία που επηρεάζεται περισσότερο είναι τα mobile games, με το 28% των διαγραμμένων apps να έρχεται από αυτήν την κατηγορία. Μετά τα παιχνίδια ακολουθούν οι κατηγορίες Entertainment (8.99%), Books (8.96%), Education (7%) και Lifestyle (6%). Σχεδόν οι μισές από τις εφαρμογές αυτές δεν είχαν αναβαθμιστεί από τον Μάιο του 2015. Το 25.6% είχε να πάρει update από τον Νοέμβριο του 2013.

H Apple δηλώνει πως δέχεται 100.000 νέα και ανανεωμένα apps κάθε εβδομάδα. Αναφέρει ότι υπάρχουν 2 εκατ. εφαρμογές στα “ράφια” και σύμφωνα με την Sensor Tower η ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Μέχρι το 2020 η Sensor Tower προβλέπει 5 εκατ. εφαρμογές στο Apple App store.

Από τον Ιούλιο του 2009 όταν είχε 50.000 εφαρμογές, έχει διανύσει πολύ δρόμο και αναμένεται να διανύσει ακόμη περισσότερο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Νοεμβρίου 2016 9:08

Σχόλια

  • Πολύ καλή κίνηση. Ήδη στο ios10 σε ορισμένες εφαρμογές υπάρχει ειδοποίηση ότι χρειάζονται update και ότι ενδέχεται να κάνουν την συσκευή πιο αργή. Μάλλον είναι οι επόμενες προς αποχώρηση.

  • Θα πρεπει να το κανει και η Google, υπαρχουν ενα καρο εφαρμογες (κυριως παιγνιδια) που ειναι κυριολεκτικα για πεταμα, δεν παιρνουν ποτέ αναβαθμιση και μονο σκοπο εχουν να γεμιζουν τον χρηστη με διαφημισεις για να τα κονομα ο εκδοτης

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.