Δεν αρέσει το ενσωματωμένο εργαλείο του Microsoft Edge «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα».

, Δεν αρέσει το ενσωματωμένο εργαλείο του Microsoft Edge «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα».

Η Microsoft υιοθετεί μια επέκταση «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» στο Edge που προτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης Zip (πρώην QuadPay) όταν πραγματοποιούν μια αγορά στο πρόγραμμα περιήγησης.

Όπως σημειώνεται από την Ars Technica, εταιρεία παρουσίασε την υπηρεσία νωρίτερα αυτό το μήνα και τώρα ορισμένοι χρήστες φέρεται να τη βλέπουν ενσωματωμένη στα προγράμματα περιήγησής τους μετά την ενημέρωση στην έκδοση Edge 96. Η επιλογή εγγραφής και χρήσης Zip θα εμφανίζεται στις σελίδες ολοκλήρωσης αγοράς, στην ίδια περιοχή όπου θα εισαγάγατε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας στο Edge (ή θα αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν προηγουμένως χρησιμοποιημένο) και μερικές φορές θα ενσωματωθεί στην ίδια τη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς . Το Zip θα εμφανιστεί όταν ο Edge εντοπίσει ότι η αγορά σας κοστίζει μεταξύ 35 $ και 1.000 $, το εύρος τιμών που μπορεί να καλύψει η υπηρεσία.

Ενώ το Zip σάς επιτρέπει να κάνετε αγορές χωρίς να ξοδέψετε τίποτα εκ των προτέρων, αυτό έρχεται ως αντάλλαγμα για τέσσερις άτοκες πληρωμές σε διάστημα έξι εβδομάδων. Παρόλα αυτά, η υπηρεσία τεχνικά δεν είναι δωρεάν — χρεώνει 1 $ για κάθε πληρωμή που κάνετε, πράγμα που σημαίνει ότι θα καταλήξετε να ξοδέψετε 4 $ επιπλέον για την αγορά σας, ανεξάρτητα από την τιμή.

Το Edge θα σας δώσει την επιλογή να πληρώσετε μέσω Zip από προεπιλογή, είτε το κατάστημα προσφέρει την επιλογή είτε όχι. Σε μια σελίδα υποστήριξης της Microsoft, η εταιρεία υποδεικνύει ότι οι έμποροι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Microsoft εάν δεν θέλουν πελάτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Η δυνατότητα έχει δεχθεί έντονη κριτική, με ορισμένους χρήστες να ανησυχούν για το επιπλέον bloatware που επιβραδύνει την εμπειρία περιήγησής τους και άλλους να ανησυχούν για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στους χρήστες, ειδικά για όσους δυσκολεύονται να διαχειριστούν την πίστωσή τους. Οι υπηρεσίες «Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» αποτελούν επίσης στόχο για εγκληματίες, οι οποίοι μπορούν να τις εκμεταλλευτούν για να κερδίσουν δωρεάν προϊόντα, καθώς συνήθως δεν ελέγχουν τα πιστωτικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, το Edge διαθέτει ήδη ενσωματωμένους κωδικούς προσφοράς και ειδοποιήσεις κουπονιών, καθώς και συγκρίσεις τιμών προϊόντων που εμφανίζονται ενώ ψωνίζετε. Η Microsoft καταβάλλει ακόμη και τον δρόμο της για να εξηγήσει ότι δεν εισπράττει χρέωση για τη χρήση του Zip, επομένως δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία στρέφει τόσο αγοραστές όσο και πωλητές σε μια προσφορά που δεν ζήτησε κανείς.

 

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.