Cortana: Νέα πατέντα για να γίνει ακόμα πιο έξυπνη

Η Microsoft έκανε αίτηση για μια νέα πατέντα, η οποία έχει στόχο να κάνει την ψηφιακή βοηθό Cortana λίγο πιο έξυπνη όσον αφορά στις εντολές που δέχεται μέσω του “Hey, Cortana” όντας σε διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα.

Για παράδειγμα όσοι έχουν συσκευή με Windows 10 Mobile, Microsoft Band 2, Surface Pro 4 και PC με Windows 10 σε κοντινά σημεία και ζητήσουν από την Cortana να υλοποιήσει μια εντολή, θα λάβουν την απάντηση απ όλες τις συσκευές. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για διάφορες λειτουργίες, αν για παράδειγμα θέλεις να βάλεις χρονόμετρο ή ξυπνητήρι σε συγκεκριμένη συσκευή.

Η αίτηση για την νέα πατέντα που κατέθεσε η Microsoft έχει τίτλο “Device Arbitration For Listening Devices” και θα επιτρέπει σε πολλαπλές συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους πριν “ξυπνήσουν” πλήρως στο άκουσμα της φράσης “Hey, Cortana”. Αφού μιλήσουν μεταξύ τους, οι συσκευές θα αντιλαμβάνονται ποια πρέπει να διαχειριστεί το task. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεσαι στο PC και πληκτρολογείς, η Windows 10 Mobile συσκευή θα πρέπει, όταν ακουστεί η λέξη κλειδί, να την αγνοήσει.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν βρίσκεσαι στο PC και πραγματοποιείς μια εργασία, αλλά θέλεις να πάρεις τηλέφωνο. Μπορείς να πεις “Hey, Cortana call Mom”, σε αυτή την περίπτωση το PC παραδίδει το task στο κινητό.

cortana patent, Cortana: Νέα πατέντα για να γίνει ακόμα πιο έξυπνη

cortana patent, Cortana: Νέα πατέντα για να γίνει ακόμα πιο έξυπνη
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

“Μπορείς να πεις «Hey, Cortana call Mom», σε αυτή την περίπτωση το PC παραδίδει το task στο κινητό.”

δηλαδή να πιάσεις με το κουλό σου το κινητό για να καλέσεις το άτομο που θέλεις είναι δύσκολο;;; εγώ θα πρότεινα να το πεις στην Alexa να το πει στο PC να το πει στο κινητό καλύτερα!!! χαχαχα!!!!

sotos

Ακόμα πιο έξυπνη. Παιδιά είχα lumia 930 με windows 10 γιατί έλεγα θα γίνουν είναι beta. Μόλις λοιπόν βγήκαν τα κανονικά και έκαναν και το δεύτερο update ήρθα στη θέση μου. Λες στην cortana call mom και σου λέει who would you like to call. Αφηστε και το άλλο που κανει αναζήτηση με Bing!! Τα windows τα οποία λατρευα είναι πια χαμένη υπόθεση. Ενώ κάποια στιγμή ήταν στο ιδιο επίπεδο με τα αλλα, Όλα προχωρισαν σε επίπεδα εξωπραγματικά και τα windows μήν σας πω προς τα πίσω πήγαν. Ακομη και στο PC Linux εχω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.