Software

DaVinci Resolve 17.4: Πενταπλάσια ταχύτερη επεξεργασία 8K στα νέα MacBook Pro

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση στο επαγγελματικό video editing και color corrector software της, DaVinci Resolve, προσθέτοντας πλήρη υποστήριξη για τα τελευταία τσιπ M1 Pro και ‌M1‌ Max της Apple, με αποτέλεσμα το λογισμικό να τρέχει έως και πέντε φορές πιο γρήγορα στα νέα μοντέλα MacBook Pro της Apple, όπως λένε οι προγραμματιστές.

Οι βελτιστοποιήσεις βασίζονται στην υποστήριξη επιτάχυνσης hardware για τον κώδικα ProRes της Apple, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για Mac με επεξεργαστές ‌M1‌ Pro και ‌M1‌ Max.

Η Blackmagic αναφέρει ότι το DaVinci Resolve τρέχει έως και πέντε φορές πιο γρήγορα στο νέο MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, ακόμη και κατά την επεξεργασία βίντεο 8K.

Εκτός από την υποστήριξη για τα νέα τσιπ της Apple, το DaVinci Resolve 17.4 προσφέρει υποστήριξη αναπαραγωγής βίντεο HDR και 120Hz για τα νέα μοντέλα MacBook Pro, ενοποίηση Dropbox, βελτιωμένο 3D keyer και βελτιωμένη συμβατότητα με το macOS Monterey.

Η ενημέρωση DaVinci Resolve και DaVinci Resolve Studio 17.4 είναι τώρα διαθέσιμη για λήψη από τον ιστότοπο της Blackmagic Design για όλους τους τρέχοντες χρήστες του DaVinci Resolve. Το DaVinci Resolve είναι μια δωρεάν λήψη στο Mac App Store για μεμονωμένους χρήστες, ενώ το Resolve Studio κοστίζει 295$.

Επεξεργάστηκε την 25 Οκτωβρίου 2021 16:45

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.