Διαρροή προδιαγραφών Dimensity 7000: CPU 2,75 GHz, νέα GPU

, Διαρροή προδιαγραφών Dimensity 7000: CPU 2,75 GHz, νέα GPU

Η MediaTek αποκάλυψε το κορυφαίο chipset Dimensity 9000 νωρίτερα αυτό το μήνα και αργότερα ακούσαμε ότι θα αποκτήσει μια πιο προσιτή έκδοση που ονομάζεται Dimensity 7000. Τότε μάθαμε ότι το επερχόμενο SoC θα κατασκευαστεί με την διαδικασία TSMC 5nm FinFET και σήμερα ένας πληροφοριοδότης μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις προδιαγραφές.

Η CPU θα έχει δύο ομάδες τεσσάρων πυρήνων το καθένα – το ένα θα λειτουργεί στα 2,75 GHz και το άλλο στα 2,0 GHz.

Οι τέσσερις ισχυροί πυρήνες θα είναι του Cortex-A78, ενώ οι άλλοι τέσσερις, αφιερωμένοι στην αποδοτικότητα, θα είναι Cortex-A55. Αυτή η ευθυγράμμιση της CPU μοιάζει πολύ με το Dimensity 1200, αλλά αντί να έχουν τη ρύθμιση 1+3+4, και οι τέσσερις μονάδες Cortex-A78 θα έχουν ίση ταχύτητα ρολογιού.

Τα γραφικά θα χειρίζονται Mali-G510 MC6 – ανακοινώθηκε από την ARM στις αρχές του 2021, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε να εφαρμόζεται σε ένα πραγματικό chipset για smartphone.

Οι προσδοκίες μας είναι το chipset Dimensity 7000 να τροφοδοτεί smartphones μεσαίας κατηγορίας. Η Mediatek δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα ακόμα, αλλά οι φήμες δείχνουν ότι οι συσκευές με αυτό το τσιπ θα φτάσουν ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Για προβολή βίντεο καλούτσικη κάρτα γραφικών. Για παιχνίδια ή εφαρμογές που απαιτούν γραφικά μακριά από mediatek. Για άλλη μια φορά κάνουν εκπτώσεις στα γραφικά για να ρίξουν την τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.