Entrain, το App που καταπολεμά το Jet Lag

Το πρόβλημα όσων ταξιδεύουν και δη όταν κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια είναι το jet lag που ακολουθεί μετά την πτήση. Την λύση έρχεται να δώσει το ένα δωρεάν app ονόματι Entrain το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζει τους ταξιδιώτες σε νέα time zones πιο γρήγορα. Πως όμως το καταφέρνει αυτό;

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Michigan το jet lag μπορεί να ξεπεραστεί πιο γρήγορα μέσω των μαθηματικών. Οι γιατροί εδώ και καιρό υποστηρίζουν ότι η λύση είναι στο φως, στο πως και το πότε θα εκτεθούμε στο φως. Ένα βιολογικό ρολόι που αποκαλείται circadian rhythm (κιρκάδιος ρυθμός), ρυθμίζει το πότε θα νυστάξουμε ή πότε θα έχουμε περισσότερη ένταση. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών όμως το ρολόι αυτό απορυθμίζεται.

Έτσι λοιπόν η λύση βρίσκεται στο να σχεδιάζουμε κάθε φορά πότε πρέπει να εκτεθούμε στο φως και πότε όχι. Το Entrain γίνεται ο προσωπικός βοηθός σε αυτό. Δίνεται ως παράδειγμα ένα ταξίδι από το Detroit στο Λονδίνο. Την επόμενη μέρα του ταξιδιού εκτεθείτε στο φως από τις 7:40 το πρωί μέχρι τις 9 μμ, την δεύτερη μέρα από τις 6:20 π.μ έως τις 7:40 το βράδυ και την τρίτη μέρα από τις 5 το πρωί έως τις 7:20 το βράδυ. Το Entrain κάνει όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς.

Προς το παρόν δεν έχει δοκιμαστεί σε όσους ταξιδεύουν αλλά οι επιστήμονες υπόσχονται να ξεπεράσετε το jet lag πιο γρήγορα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Απριλίου 2014 8:39

Σχόλια

  • Δεν αφήνουν τα jet lag και να φτιάξουνε τα lag(s) στα κινητά και στα λειτουργικά συστήματα, λέω καλύτερα !!!

  • Ειχαμε δεν ειχαμε βγηκε παλι ενας ανικητος να γκρινιαξει για lag στο κινητο του σε ασχετο αρθρο.

  • Ναι, εγω λεω να παρατησουμε γενικα ολα τα προβληματα της καθημερινοτητας για να ανιμετωπισουμε το πλεον σχεδον ανυπαρκτο lag στα κινητα.

    Ειδικα οι ανεξαρτητοι developers πρεπει να ασχοληθουν ιδιαιτερα με το lag των κινητων που κατασκευαζουν μεγαλες εταιρειες.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.