Κάνε το Word να μην δείχνει ως σφάλμα τα διπλά κενά

Word, Κάνε το Word να μην δείχνει ως σφάλμα τα διπλά κενά

Για δεκαετίες οι συντάκτες επιλέγουν να προσθέτουν διπλά κενά στις προτάσεις που γράφουν. Κάτι που δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, η Microsoft αποφάσισε ότι ο επεξεργαστής κειμένου της θα πρέπει να δείχνει τα διπλά κενά ως σφάλμα. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς κλείνουμε το στόμα του Microsoft Word, γιατί δεν έχει κανέναν δικαίωμα να μας λέει πώς θα γράφουμε.

  • Αρχικά, κάνουμε κλικ στο “File” ή “Αρχείο” και μπαίνουμε στο “Options” ή “Επιλογές”.

Word, Κάνε το Word να μην δείχνει ως σφάλμα τα διπλά κενά

  • Στη συνέχεια, πατάμε στο “Proofing” ή “Γλωσσικός έλεγχος” και κάνουμε κλικ στο “Settings” ή “Ρυθμίσεις”, δίπλα στο “Writing Style” ή “Στυλ γραφής”.

Word, Κάνε το Word να μην δείχνει ως σφάλμα τα διπλά κενά

  • Τέλος, πηγαίνουμε στην ενότητα “Punctuation Conventions”, στο “Space Between Sentences” επιλέγουμε το “two spaces”, και πατάμε “OK” για να αποθηκεύσουμε την αλλαγή.

Word, Κάνε το Word να μην δείχνει ως σφάλμα τα διπλά κενά

Από εδώ και πέρα το Microsoft Word δεν θα σημειώνει ως σφάλμα τα διπλά κενά, και εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε όπως θέλουμε, χωρίς να βλέπουμε άσκοπα κόκκινα σημάδια σφαλμάτων.

Εσείς πόσα κενά χρησιμοποιείτε ανάμεσα στις προτάσεις όταν γράφετε κείμενα στο Microsoft Word ή σε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
silentb0b

Τα διπλά κενά θα έπρεπε να τιμωρούνται με θάνατο. Οι πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν ξεφύγει από το επίπεδο των ζώων και χρησιμοποιούν έννοιες όπως font spacing και kerning για να φέρουν αρμονία σε αυτό τον χαοτικό κόσμο.
Μετά από όλα αυτά έρχονται κάποιοι να βάλουν διπλό κενό και να τα κάνουν όλα π………

Tolis K

Ένα. Όπως ο κάθε νορμάλ άνθρωπος.

giannogeorge

Δεν έχω πιο ενοχλητικό από κείμενο με διπλά (και βάλε, κυρίως) κενά. Και μετά να σου λένε, “μωρέ το μορφοποιείς για να δείχνει λίγο καλύτερο;” και όταν ρωτάς “τι να κάνω;” η απάντηση; “ΤΑ ΠΑΝΤΑ”.
Να βλέπεις ένα χάλι ασυμμάζευτο και να σου λένε, βάλε το ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ διαφήμιση.

Nope.
Όχι κάτω από το δικό μου όνομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.