Exploit στο iOS 13 επιτρέπει σε hackers να δουν τις επαφές σας

Το iOS 13 θα ξεκινήσει να διατίθεται επίσημα στις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο security researcher Jose Rodriguez εντόπισε ένα exploit στο λειτουργικό της Apple. Όπως προδίδει το βίντεο που ανέβασε ο ερευνητής ασφαλείας στο Youtube, το exploit αυτό επιτρέπει την προβολή της λίστας επαφών κάνοντας μία κλήση μέσω του FaceTime και ενεργοποιώντας το VoiceOver feature της Siri.

exploit iOS 13, Exploit στο iOS 13 επιτρέπει σε hackers να δουν τις επαφές σας

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να επιτρέψει στους κακόβουλους χρήστης να έχουν πρόσβαση σε τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις κατοικίας και όποια άλλη πληροφορία μπορεί να έχει προσθέσει ο χρήστης και όλα αυτά χωρίς καν να έχει ξεκλειδωθεί το κινητό τηλέφωνο. Από αυτή την διαδικασία δεν κινδυνεύουν φωτογραφίες, βίντεο και όλα τα υπόλοιπα αρχεία που μπορεί ο χρήστης να έχει αποθηκεύσει το smartphone του.

Ο Rodriguez υποστηρίζει ότι έστειλε το ίδιο βίντεο στην Apple στις 17 Ιουλίου, ωστόσο το vulnerability υπάρχει ακόμη και στην Gold Master έκδοση του iOS 13. Η διαδικασία αυτή παρόλο που είναι δύσκολη αφού ο επιτιθέμενος χρειάζεται αρκετό χρόνο για την διεκπεραίωση της παραμένει εκεί και ίσως δοθεί η δυνατότητα σε κάποιον να υποκλέψει στοιχεία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Glorious

Αυτά είναι. Να τους τα σκας ζεστά κολαριστά και το software τους να είναι τρυπητήρι! Που υποτίθεται είναι το πιο ασφαλισμένο software σε smartphone.
#Apple_Gate

Agnostos13

Στο iOS το να υπάρχει τρύπα είναι είδηση, στο Android ισχύει το ανάποδο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.