Facebook: Δίνει σε μουσικούς και δημιουργούς έως και 50.000$ για να χρησιμοποιήσουν τα Live Audio Rooms

, Facebook: Δίνει σε μουσικούς και δημιουργούς έως και 50.000$ για να χρησιμοποιήσουν τα Live Audio Rooms

Tον περασμένο Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, υποσχέθηκε πως η εταιρεία θα πληρώσει 1 δισ. δολάρια στους δημιουργούς μέχρι το τέλος του 2022.

Αναφορά στο The Information σημειώνει τον τρόπο με τον οποίο η Meta δαπανά μερικά από αυτά τα χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, το Facebook, που ανήκει στη Meta, πληρώνει έως και 50.000 $ τους δημιουργούς για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Live Audio Rooms της πλατφόρμας.

Παράλληλα, το Instagram κάνει το ίδιο για να ενισχύσει τα Reels του αντιπάλου του TikTok, πληρώνοντας τους δημιουργούς έως και 35.000 $ για να δημοσιεύσουν στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το The Information, οι όροι για τη χρήση των Live Audio Rooms σημειώνουν πως “το Facebook προσφέρει στους μουσικούς και άλλους δημιουργούς 10.000 έως 50.000 $ ανά περίοδο σύνδεσης για το ζωντανό προϊόν ήχου πέντε μηνών, συν μια αμοιβή για τους επισκέπτες 10.000 $ ή περισσότερο”.

Για να λάβουν το ποσό, το Facebook φέρεται να θέλει οι δημιουργοί να φιλοξενούν τέσσερις έως έξι συνεδρίες διάρκειας τουλάχιστον 30 λεπτών.

Το Live Audio Rooms κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, με τη λειτουργία να βρίσκεται δίπλα σε άλλα προϊόντα που εστιάζουν στον ήχο, όπως podcast, μουσική και “Soundbites”. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν εμφανιστεί στο Live Audio Rooms περιλαμβάνουν την τραγουδίστρια Miley Cyrus και την κωμικό Sherry Cola, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό εάν πληρώθηκαν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.