Software

Google App: Ξεκίνησε η διάθεση της αυτόματης διαγραφής δεδομένων και ιστορικού χρήσης

Η Google πρόσθεσε τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής ιστορικού τοποθεσίας και δεδομένων δραστηριότητας για τους χρήστες Android και iOS. Το χαρακτηριστικό είχε παρουσιαστεί τον Μάιο λίγες ημέρες πριν το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O και μόλις αυτήν την εβδομάδα έγινε διαθέσιμο.

Στο παρελθόν η Google είχε εξηγήσει ότι το ιστορικό τοποθεσίας βοηθάει την εταιρεία να κάνει καλύτερες προτάσεις εξόδου. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι είναι “ανατριχιαστικό” τα πόσα δεδομένα χρήστη συλλέγει η εταιρεία γι’ αυτό και μονίμως ψάχνουν εναλλακτικές.

Να σημειώσουμε ότι η Google προσφέρει ήδη τη δυνατότητα ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του ιστορικού τοποθεσίας και δραστηριότητας των εφαρμογών και ιστού μέσω του Google λογαριασμού μας.

Αν και παρέχει την επιλογή να διαγράφουμε χειροκίνητα τα δεδομένα που συλλέγει, η Google προσπαθεί διαρκώς να κάνει πιο εύκολη την όλη διαδικασία.

Τα νέα εργαλεία αυτόματης διαγραφής είναι διαθέσιμα μέσω του Google app, σε κάθε λειτουργικό σύστημα. Στην ουσία επιλέγουμε ένα χρονικό διάστημα και μετά το πέρας αυτής της περιόδου τα δεδομένα διαγράφονται αυτόματα. Οι χρονικές περίοδοι που έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε είναι οι 3 και οι 18 μήνες, δηλαδή ή του ύψους ή του βάθους.

Σύμφωνα με τη Google, τα νέα εργαλεία θα γίνουν σταδιακά διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες. Τα πρώτα δεδομένα που θα μπορούμε να διαγράφουμε θα είναι το Ιστορικό Ιστού, η Δραστηριότητα Ιστού και τα δεδομένα Εφαρμογών.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 29 Ιουνίου 2019 11:58

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.