Software

Google Assistant: Το νέο περιβάλλον χρήστη έχει στοιχεία των πρώτων Chromebook Pixel [βίντεο]

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών που πραγματοποίησε η Google νωρίτερα τον Μάιο, η εταιρεία παρουσίασε μία βελτιωμένη έκδοση του Google Assistant η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες του Reddit αναφέρουν ότι η Google άρχισε να επανασχεδιάζει πλήρως το περιβάλλον του ψηφιακού της βοηθού.

Το νέο περιβάλλον χρήστη του Google Assistant διαθέτει διάφανη επικάλυψη που σκουραίνει την περιοχή στο κάτω μέρος της οθόνης. Στις κάτω γωνίες της οθόνης βλέπουμε το κλασικό κουμπί του Discover Feed που προβάλλει την ημερήσια επισκόπηση και η κάτω το κουμπί έναρξης του πληκτρολογίου. Όταν δώσουμε μία εντολή, ο Google Assistant καταλαμβάνει ολόκληρη της οθόνη.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος του νέου UI είναι η τετράχρωμη φωτεινή μπάρα που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Η φωτεινή γραμμή μας θυμίζει τα Chromebook Pixel και Chromebook Pixel 2, τα οποία διαθέτουν μία αντίστοιχη μπάρα η οποία όταν το καπάκι ήταν κλειστό λειτουργούσε και ως ένδειξη του επιπέδου της μπαταρίας.

Οι χρήστες που παρατήρησαν το νέο περιβάλλον δεν είχαν μόνο Pixel smartphones, αλλά ήταν κάτοχοι Samsung Galaxy S10 Plus και Redmi Note 4 με custom ROM. Επίσης, το 9to5Google κατάφερε να ενεργοποιήσει το σχεδιασμό σε OnePlus smartphone.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Google κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ένα test με τυχαία δειγματοληψία χρηστών, οπότε δεν αποκλείεται να έχετε και εσείς το νέο περιβάλλον στη συσκευή σας. Αν όντως βλέπετε το νέο UI, πείτε το μας στα σχόλια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Μαΐου 2019 17:26

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.