Software

Google Maps: Δίνει φωνητικές οδηγίες σε άτομα με προβλήματα όρασης

Εχθές ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης και ως μέρος της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης η Google ανακοίνωσε μέσω ενός blog post ένα νέο χαρακτηριστικό για το Google Maps.

Πλέον, το Google Maps θα προσφέρει βελτιωμένες φωνητικές οδηγίες πεζοπορίες στους ανθρώπους με προβλήματος όρασης. Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή θα προσφέρει πιο λεπτομερή φωνητική καθοδήγηση και νέους τύπους προφορικών ανακοινώσεων.

Το Google Maps για παράδειγμα θα υπενθυμίζει συνεχώς στον χρήστη ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πόσο μακριά είναι η επόμενη στροφή. Επίσης, θα τον προειδοποιεί αν πλησιάζει σε πολυάσχολη διάβαση πεζών και σε περίπτωση που σταματήσει θα του λέει προς τα ποια πλευρά πρέπει να κινηθεί.

Σύμφωνα με το blog post οι βελτιωμένες οδηγίες είναι ήδη διαθέσιμες για iOS και Android. Προς το παρόν το χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, και οι διαθέσιμες γλώσσες είναι τα Αγγλικά Αμερικής και τα Ιαπωνικά.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική με το incognito mode του Google Maps, η Google ανακοίνωσε ότι το νέο χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο σύντομα σε περισσότερες χώρες και γλώσσες, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.