Software

H Τεχνητή Νοημοσύνη νικά τους Αμερικανούς πιλότους

Σε μια σειρά από προσομοιώσεις αερομαχιών με τον υπολογιστή, οι Αμερικανοί πιλότοι των F-16 Viper φαίνεται πως τα βρήκαν ελαφρώς… σκούρα! Οι αερομαχίες έγιναν σε μια προσπάθεια του DARPA να εντοπίσει το βαθμό εξέλιξης της στρατιωτικής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα συμπεράσματα ήταν ενδεικτικά του ποσοστού εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης και πρόκειται να ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα ACE που σημαίνει Air Combat Evolution, δηλαδή ασχολείται με την επόμενη ημέρα των αερομαχιών. Είναι προφανές ότι η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία θέλει να εντάξει την τεχνολογία όσο το δυνατόν πιο ενεργά στην αεροπορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός νικητής των προσομοιώσεων αυτών ήταν η ομάδα Heron Systems, στην οποία εντάσσεται και η Τεχνητή Νοημοσύνη που κατάφερε να νικήσει σε εικονικές αερομαχίες όλους τους ανθρώπινους αντιπάλους της. Όλα αυτά δείχνουν ότι πολλά από αυτά που έχουμε κατά καιρούς παρακολουθήσει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν αποκλείεται να έρθουν στη στρατιωτική πραγματικότητα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Αυγούστου 2020 8:53

Σχόλια

  • Βασικά επειδή έτυχε και το διάβασα σε στρατιωτικού περιεχομένου σελίδα η αερομαχία έγινε 5 φορές και επιτρέπονταν μόνο βολές με τα πυροβόλα και όχι τους πυραύλους (υγ. έγινε εικονική αερομαχία) στα συν της AI ήταν ότι έδειξε πως δεν ακολουθεί τους στάνταρ κανόνες εμπλοκής και ελιγμών όπως εκπαιδεύονται όλοι οι πιλότοι αλλά έκανε δικούς της ελιγμούς και ακολουθούσε δικούς της κανόνες εμπλοκής (υγ. πάντα με βάση τα όσα G μπορεί να αντέξει ένα F16) πράγμα που τις έδωσε πλεονέκτημα στις αερομαχίες, στα συν του πιλότου ήταν ότι ο πιλότος αερομαχία με την αερομαχία άρχιζε να πετάει και αυτός έξω από τους βασικούς κανόνες τις εκπαίδευσης του με αποτέλεσμα να κερδίζει όλο και περισσότερο χρόνο προτού καταρριφθεί, αυτό στο οποίο κέρδισε κατακράτος ήταν ότι ενώ ένας άνθρωπος πιλότος πρέπει να δει, να σκεφτεί και να δράσει πράγμα που παίρνει δευτερόλεπτα η AI έδειξε να αποφασίζει σε νανοσεκόντ. Για την ιστορία το σκορ της Αερομαχίας ήταν 5-0 υπέρ της AI της Heron Systems.

  • Την κλιματική αλλαγή τη νικάει; Τον υπερπληθυσμό του πλανήτη; Την αυτοκαταστροφικότητα του ανθρώπου τη σταματάει; Θεραπεύει τον καρκίνο; Θεραπεύει το HIV;

    Έχω πολλούς φίλους που εργάζονται σε google, Facebook και έναν ακόμη που δουλεύει πάνω σε AI για NLP των char bots. Όλοι τους μιλάνε για τη μαύρη τρύπα του ΑΙ που ρουφά τα πάντα. Την ανηθικότητα και τις μαύρες μέρες που θα έρθουν.
    Οι ίδιοι όμως κάθονται και προγραμματίζουν απέχοντας παρασάγγας από τα ιδανικά που διατείνονται. Εγώ τους ρίχνω πρώτος ευθύνη για τις άχρηστες χρήσεις τεχνολογίας και AI. Ευτυχώς όπως έγινε και με την αναγνώριση προσώπων θα υπάρχουν άνθρωποι να δουλεύουν σαν αντίδοτα

    • ναι νικαει μια χαρα ζουν και με 90 βαθμους εξω τα ρομποτ , ειδικά τον υπερπληθυσμό ριχνει μερικές βομβιτσες και είμαστε κατά πολύ λιγότεροι και την αυτοκαταστροφή... αν εν έχει άνθρωπο δεν έχει αυτοκαταστροφή το ιδιο και για τα υπόλοιπα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.