HongMeng OS: Είναι ταχύτερο από το Android και το MacOS σύμφωνα με τον CEO της Huawei

HongMeng OS, HongMeng OS: Είναι ταχύτερο από το Android και το MacOS σύμφωνα με τον CEO της Huawei

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο Donald Trump εξέπληξε εμάς και αρκετούς από τους συμβούλους του, ανακοινώνοντας ότι θα ελαφρύνει την απαγόρευση στην Huawei. Έτσι όλοι πιστέψαμε ότι η ιστορία τελείωσε και η Huawei θα συνεχίσει τις σχέσεις της με τις αμερικάνικες εταιρείες και προπάντων με την Google και το Android.

Ωστόσο, ο CEO και ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη του HongMeng OS. Αν και έχουμε ακούσει πολλά για το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας γνωρίζουμε ελάχιστα.

Πρωτίστως, στελέχη της Huawei είχαν αποκαλύψει ότι η εταιρεία εργάζεται στο HongMeng OS εδώ και μήνες, και ότι το προετοίμαζαν για την κινέζικη αγορά. Ο Ren Zhengfei είχε πει ότι το OS θα λειτουργεί σε διακόπτες δικτύου, δρομολογητές, κέντρα δεδομένων, υπολογιστές, tablets, τηλεοράσεις και smartphones. Δηλαδή ότι θα είναι κάτι σαν το Fuchsia OS της Huawei.

Η τελευταία δήλωση σχετικά με το λειτουργικό σύστημα ήρθε δια στόματος Ren Zhengfei. Σε μία συνέντευξη που έδωσε ο CEO στο γαλλικό περιοδικό Le Point δήλωσε ότι το HongMeng OS θα είναι πιθανότατα πιο γρήγορο από το Android και το MacOS. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι το HongMeng OS έχει καθυστέρηση επεξεργασίας μικρότερη των πέντε χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Ουαου!!! Σίγουρα!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Γεωργιάδης Ιωάννης

Καλησπέρα κύριε ουαου, σίγουρα, τώρα μάλιστα, χιχιχι, φατσούλες… Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας… Αν είχες δουλέψει οποιοδήποτε τηλέφωνο με China rom χωρίς Google services θα γνώριζες ήδη ότι τα τηλέφωνα αυτά είναι γρηγορότερα τουλάχιστον κατά 20% .. αλλά συγνώμη ξέχασα είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Huawei σε παρακολουθεί, ενώ η Google και η Apple όχι..

Vendetta

Γεωργιαδης Ιωάννης το άτομο είναι κουκουρουκου. Αυτοσαρκαζεται για τις γνώσεις που έχει σε διάφορα θέματα και δεν γνωρίζει τπτ στην ουσία. Μην του δίνεις σημασία. Οι φατσούλες είναι για να πιάσει likes από τα παιδιά του λυκείου.

dimitris

γιατι εσυ δουλεψες το συγκεκριμενο λειτουργικο συστημα και εχεις αποψη δλδ????θα τρελαθουμε τελειως,επισης τα τηλεφωνα π λες με china rom εχουν πολλα bugs εδω ελλαδα γ αυτο τρεχουμε να βαλουμε global,οποτε αυτα π λες αστοχα!!

ΚώσταςD.

Άστα Δημήτρη. Έχω πει κάποιοι θέλουν Δρομοκαΐτειο… Άλλοι υποστηρίζουν apple φανατικά άλλοι Σαμσουνγκ άλλοι κινέζικα… Μη βρεθεί κάποιος ουδέτερος στη κάθε μπούρδα που πετάει η κάθε εταιρεία και αμέσως να του την πουν….

Vendetta

Εν τω μεταξύ, ΚώσταςD., το ωραίο είναι ότι σε όλα τα άρθρα υποστηρίζεις Xiaomi (κινέζικη αν δεν κάνω λάθος).

ΚώσταςD.

Ε όχι σε όλα… Όταν δω μουφα μοντέλο μοντέλο το λέω… Π.χ όταν εβγαλε το redmi note 7 το απλό με κάμερα της Σαμσουνγκ την εθαψα κανονικά… Μάλιστα είχα πει ότι κάποιο αντίστοιχο που είχε η Σαμσουνγκ ήταν καλύτερα να δώσεις λίγα παραπάνω και να πάρει το Σαμσουνγκ (δεν θυμάμαι μοντέλο). Δεν θέλω να σου απαντάω χάρη σου κάνω γιατί έχεις θεματακι άσχημο μαζί μου και σου βγαίνει κακία… Διόρθωσέ το…

Vendetta

Δεν μου βγαίνει κακία σε όλα σου τα σχόλια. Πίστεψε με!!! Υπάρχουν αρκετά στα οποία συμφωνώ. Εάν θέλεις για να ανεβάζω το εγώ σου μπορώ να σου γράφω ένα “Κώστα συμφωνώ μαζί σου”. Σε αυτά που αυτοσαρκάζεσαι χωρίς λόγο, μιλάς για μυστικές δυνάμεις και εξωγήινους κ.λπ. κ.λπ. εδώ θα είμαι να σε προσγειώνω στον πλανήτη γη. Στο έχω ξαναπεί αυτό βέβαια…
Πάντως πέρα απο τα δικά μας μπορώ να παρατηρήσω το τελευταίο καιρό μία αντιπάθειά σου στη Huawei και μία συμπάθεια στη Xiaomi. Πολύ περίεργο βέβαια γιατί οι φιλοσοφίες τους μοιάζουν.

ΚώσταςD.

Αχχχ …. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Γεωργιάδης Ιωάννης

Φίλε το πρώτο μου τηλέφωνο το αγόρασα το 1996 αν θυμάμαι καλά και όπως καταλαβαίνεις από τα χέρια μου πέρασαν όλες οι εταιρείες και έχω χάσει το λογαριασμό πόσα τηλέφωνα, υπολόγισε τώρα την ηλικία μου και σκέψου αν έχω κόλλημα με κάποια εταιρεία.. απλά θα σου πω ότι τώρα δε υπάρχει καλύτερη σχέση τιμής αξίας, απόδοσης από τα xiaomi.. Αν κάποιος με ρωτήσει ( και είναι πολλοί) τι τηλέφωνο να αγοράσω μέχρι 100€ η απάντηση είναι σιαόμι, μέχρι 200€ η απάντηση είναι σιαόμι, μέχρι 400€ σιαόμι, μέχρι 1000€ η απάντηση είναι δώσε 400€ και πάρε σιαόμι…

Γεωργιάδης Ιωάννης

Φίλε το συγκεκριμένο φυσικά και δεν το δούλεψα, αλλά θα είμαι από τους πρώτους μόλις κυκλοφορήσει.. Όσο για αν δούλεψα China ROMs έχω ακόμα και σήμερα ( φαντάσου) ένα redmi note 3 με China rom με κάτι θέματα έργα τέχνης..bugs, bugs bugs οι περισσότεροι δεν ξέρετε καν από που προήλθε η έννοια bug … Ρώτα με μήπως και μάθεις κάτι… Μετά αν ξέρεις να παραγγέλνεις , παρήγγειλε ένα xiaomi με China rom να δεις αν έχει bugs..

dimitris

οι εξυπναδες σου με επιβεβαιωσαν,ξερω τι ειναι bug και το μυαλο σου φαινεται να εχει πολλα τετοια…δεν συνεχιζω την διαμαχη,απλα οταν καποιοι το παιζουν ξερολες ενω δεν ξερουν π παν τα 4 αναστατωνομαι..

Γεωργιάδης Ιωάννης

Dimitri’s για πες μας πως βγήκε ο όρος bug και μετά σου βγάζω το καπέλο. Ένα ξέρω ότι τίποτα δε ξέρω.. Σωκράτης . Αυτός που ξέρει όλες τις απαντήσεις, δεν έχει ερωτηθεί όλες τις ερωτήσεις Κομφούκιος.. Φυσικά αν κι έχω περάσειι τα 50 τα δύο παραπάνω τα έχω ως οδηγό και μέχρι να πεθάνω θα συνεχίσω να τα έχω.. χωρίς χιχιχι, φατσούλες, σίγουρα….κλπ….και με το πραγματικό μου όνομα γραμμένο ( ούτε Johnnie’s, ούτε dimitris, ούτε μπαρμπα-Γιαννης κανατάς)…..

dimitris

μπαρμπα-γιαννη ,να γυριζει,μην το καπνιζεις μονος σου…..οτι να ναι!!

Γεωργιάδης Ιωάννης

dimitris ουδέν σχόλιο…. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα… Τι ‘χες Γιάννη, τι ”χα πάντα… Άρμεγε και κούρευε, χέζε και δεμάτιαζε…

Παιδιά, παρακαλώ ας μεινουμε σε σχόλια σχετικά με το άρθρο.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Κύριε Βλαχάκη συγνώμη, δυστυχώς παρασύρθηκα, λάθος μου, πάλι συγνώμη…

Κυριακος

Μακάρι να είναι αλιθια, διότι τώρα μας χρεονουν ότι θέλουν Google και Apple μαζί,

I am

Καλό θα μας κάνει λόγο ανταγωνισμού αλλά δεν νομίζω να κρίνει ο καταναλωτής με βάση την ταχύτητα που είναι σε θεμιτά επίπεδα πλέον.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Καληνύχτα σε όλη την παρέα, πάω για ύπνο, έχω και κάποια ηλικία… Αυτά γράφτηκαν από ένα mi mix 2s που το βρίσκεις στην Ελλάδα από 300€!!!!!!!!!!! Με κεραμική πλάτη , nfc, ois, Android pie από 16 /10/2018 και από τα πρώτα που θα πάρουν Q, Google camera χωρίς να το rootareis, ένα τηλέφωνο που όπως όλα τα mix έχουν μπει στα μουσεία τεχνολογίας…

VasilisN9

Η Huawei είναι Κινέζος και άρα έχει το 1/3 του πλανήτη δικό του. Σίγουρα αν μπορεί να κάνει κάποιος λειτουργικό αυτός είναι η Huawei.
Η Samsung βέβαια έχει προσπαθήσει να φτιάξει το δικό της OS (Tizen) εδώ και χρόνια και σίγουρα στην κινητή τα έχει βρει σκούρα. Η Αλήθεια είναι ότι ένα άλλο λειτουργικό που να μην είναι γραμμένο σε java θα ήταν χρήσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.