HongMeng OS: Το λειτουργικό σύστημα της Huawei τρέχει ήδη σε 1 εκ. συσκευές;

HongMeng OS, HongMeng OS: Το λειτουργικό σύστημα της Huawei τρέχει ήδη σε 1 εκ. συσκευές;

Τον τελευταίο μήνα οι ερωτήσεις για το τι θα γίνει με τη Huawei και το Android πληθαίνουν. Φυσικά έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για το γεγονός ότι η Huawei δουλεύει σε δικό της λογισμικό, το όνομα που θα έχει, μέχρι και screenshots έχουν δημοσιευτεί.

Τώρα, σύμφωνα με αναφορά της εταιρείας Rosenblatt Securities, η Huawei απέστειλε 1 εκατομμύριο smartphones τα οποία τρέχουν το HongMeng OS. Οι συσκευές που αποστάλθηκαν προορίζονται για δοκιμές, όμως η πηγή δεν διευκρινίζει αν αυτά τα smartphones θα γίνουν διαθέσιμα στην αγορά, ή αν απλά είναι προϊόντα δοκιμών.

Επιπλέον, η αναφορά θέλει το HongMeng OS να είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές Android και να έχει αυξημένες επιλογές ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στο παρελθόν, ο CEO του Consumer Business Group της Huawei, Richard Yu, δήλωσε ότι το λειτουργικό σύστημα θα γίνει διαθέσιμο κάποια στιγμή μεταξύ του φθινοπώρου και της επόμενης άνοιξης.

Επίσης, είχε αναφέρει ότι το HongMeng OS δεν θα είναι μόνο για smartphones, αλλά και για υπολογιστές, tablets, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, wearables, και σε ότι άλλο μπορούμε να εγκαταστήσουμε λογισμικό.

Όπως αναφέραμε, υπάρχει αρκετή συζήτηση γύρω από το όνομα του OS, αλλά το μόνο που έχει επιβεβαιωθεί από πολλαπλές πηγές είναι το HongMeng OS, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ενός Κίνας. Όσον αφορά το παγκόσμιο όνομα του λειτουργικού ίσως να είναι το Oak OS ή το Ark OS.

Το HongMeng OS μεταφράζεται σε Red Dream (κόκκινο όνειρο) μία διόλου κομμουνιστική ονομασία. Επιπλέον, η Wikipedia λέει πως το Hong Meng είναι ένας μυθικός χαρακτήρας με όνομα Vast Mist. Οπότε στο τραπέζι υπάρχουν και οι ονομασίες Vast OS, Mist OS, Red Dream OS, και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ’ αόριστον.

Ολόκληρη η ιστορία μέχρι σήμερα

Μετά την απαίτηση του Trump για τον αποκλεισμό της Huawei, η Google είπε ότι οι υπάρχουσες συσκευές της εταιρείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να χρησιμοποιούν τα services. Εν συνεχεία, η Huawei απάντησε στην κίνηση του πλανητάρχη τονίζοντας ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android. Τελικά οι ΗΠΑ έδωσαν περιθώριο 90 ημερών σε Huawei και Google για να βρουν μία λύση στο όλο θέμα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Φυσικά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές της εταιρείας και πως δεν πρόκειται να επηρεάσουν της ανάπτυξη της.

Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Huawei δήλωσε ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google. Επιπλέον, σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της, καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού, του Huawei HongMeng OS, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές.

Η συνέχεια γράφτηκε με την αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος από τον πλανητάρχη, και η ανταπόκριση της Κίνας που δείχνει ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.

Update 27 Μαΐου: Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.

Update 28 Μαΐου: Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μένετε, και η Huawei προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει. Αυτή τη φορά κάλεσε τις Νοτιοκορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Update 29 Μαΐου: Η Huawei θα κυκλοφορήσει το HongMeng OS στην Κίνα στα τέλη του 2019 και παγκοσμίως το 2020. Τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά το λειτουργικό, αλλά όπως και να έχει θα μάθουμε περισσότερα εν καιρό.

Update 29 Μαΐου: Η SD Association επανέφερε τη Huawei στις λίστες των συνεργαζόμενων εταιρειών. Ωστώσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει τη χρήση της ιδιόκτητης Nano Memory card, με την οποία εφοδίασε το Huawei P30 Pro. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance επανέφερε κι αυτή τη Huawei στις λίστες της.

Update 30 Μαΐου: Σύμφωνα με αναφορές και δημοσιεύματα η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι των ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Update 31 Μαΐου:Η Huawei κατοχύρωσε το όνομα ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Μάλλον το HongMeng OS θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και το Ark OS στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, το Huawei Mate 20 Pro εμφανίστηκε πάλι στη σελίδα του Android Q Beta.

Update 1 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Κίνα ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές σπάνιων ορυκτών στην Αμερική και να δημιουργήσει μία δική της “μαύρη λίστα” με Αμερικάνικες εταιρείες.

Update 2 Ιουνίου:Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Micron αναγκάζεται να διακόψει τις σχέσεις της με τη Huawei ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή που έστειλε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, προσπαθώντας να μην γίνει το μαύρο πρόβατο στην όλη υπόθεση.

Update 3 Ιουνίου: Η Synopsys, εταιρεία παροχής αυτόματου σχεδιασμού chip στην Καλιφόρνια, δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις λογισμικού στη Huawei HiSilicon.

Update 4 Ιουνίου:Δημοσιεύματα ήθελαν τη Huawei να έχει μειώσει τις απαιτήσεις παραγωγής smartphones και η Foxconn να έχει διακόψει την παραγωγή. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Huawei διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Update 5 Ιουνίου: Ο συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας ARM, Hermann Hauser, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός που έθεσε ο Trump στη Huawei θα είναι αρκετά επιβλαβής για την αμερικανική βιομηχανία.

Update 7 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά, η Google θεωρεί ότι ο αποκλεισμός της Huawei είναι επικίνδυνος για τις ΗΠΑ και ζητάει να γίνει εξαίρεση ώστε να μπορούν οι δύο εταιρείες να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Update 7 Ιουνίου: Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, βρέθηκε στη Ρωσία για τον εορτασμό των 70 χρόνων εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε η Huawei υπέγραψε με την MTS την ανάληψη της κατασκευής του 5G δικτύου της Ρωσίας.

Update 7 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορά της Reuters, η Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον στην Huawei να έχει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της στα νέα smartphones.

Update 8 Ιουνίου:Αναφορές θέλουν το λειτουργικό σύστημα της Huawei να ακούει στο όνομα Oak OS και να κυκλοφορεί τον Αύγουστο. Επίσης, διέρρευσαν screenshots του λειτουργικού, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Update 10 Ιουνίου:Η Κίνα ζητάει τη μη συμμόρφωση των τεχνολογικών εταιρειών με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για όσους υποστηρίζουν τις ενέργειες της διοίκησης του Trump.

Update 11 Ιουνίου: H Huawei απάντησε επίσημα και λεπτομερώς σε όλες τις απορίες σχετικά με το ban από την Αμερική, καθώς και το τι έπεται αυτού.

Update 11 Ιουνίου: Η Huawei συνεχίζει να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα των εφαρμογών οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τις συσκευές της όταν κι εάν οριστικοποιηθεί ο αποκλεισμός της. Γι’ αυτό, ξεκίνησε να επικοινωνεί με προγραμματιστές για να τους προσελκύσει να συμμετέχουν στο App Gallery.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Αυτή δεν έκλεισε ακόμη;;; Νομίζω ότι οι ΗΠΑ δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Παναγιώτης

Kώστα κάνε όνειρα.

ΚώσταςD.

Έχεις “φάση” 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

TechLoverMeCablesGiaPullover

Σου αρέσει δεν σου αρέσει, πιο πολλές πιθανότητες έχει να κλείσει η Apple πάρα η huawei στο σημείο που έχουν φτάσει.

Υ.Γ. Όποιος εν έτη 2019 λέει “χαβαη” κτλπ, σταματήστε να μοιράζετε καρκίνο στα μάτια μας, αμόρφωτοι τραχανοπλαγιάδες.

ΚώσταςD.

@TechLoverMeCablesGiaPullover Το 5G είναι η τεχνολογία του μέλλοντος ο έλεγχος των πάντων… Ακόμη και την Κίνα θα σβήσουν από το χάρτη αν χρειαστεί όχι μόνο τη Χαχαχα-βαη… Να το θυμάσαι αυτό…!!!

TechLoverMeCablesGiaPullover

Λές ότι το 5g είναι το μέλλον, όπου 5G = huawei, η αμερική δεν έχει την τεχνολογία του 5g ( όσο η κίνα, γιθα υτο και ο τραμπ έλεγε μπαρούφες για 6g), όλη η ευρώπη και η ασία προμηθεύτηκε κεραίες απο huawei, οπότε απλά λες ασυναρτησίες. Ψάξου ψηλέ! όσο για την κίνα, 1.5 δις, δεν σβήνεται με καμία παναγία.

Kostas

Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα που όλες οι σκοτεινές εταιρείες έχουν οπαδούς, σου θίξαμε τους τρομοκράτες.

Ιωάννης jb

Πιο πιθανό να κλείσει η Apple που για κάθε iPhone που πουλάει κερδίζει κατα μέσο όρο 500 δολάρια…
Τελείως τρελό το να κλείσει η Χαβάη η οποία έχει φάει άκυρο από τους πάντες και βγάζει κατα μέσο όρο κέρδος, για καθε Χαβάη που πουλάει 50 δολάρια
Σωστός ο φίλος μας!!! Απολύτως λογικό συμπέρασμα!!!
Αμόρφωτοι πάτε και παίρνεται iPhone που έχουν κάτι τραγικά chipset ειδικά οι κάρτες γραφικών τους πιάνουν κάτι σκορ μόνο 5 με 10 φορές καλύτερα από τη πλειοψηφία των Χαβάη smartphones… Τραχανοπλ..

TechLoverMeCablesGiaPullover

Ιωάννη, επέτρεψε μου να γνωρίζω πολύ καλά πόσο κέρδος βγάζει η Apple και η huawei από τα κινητά τους. Αυτή την στιγμή έχω ένα LG G7 και ψάχνομαι για να iPhone Xr, αυτά για να μην λέτε ότι είμαι πρξβατο της huawei η κάτι τέτοιο, απλά θεωρώ άδικο το hate που τρώει από πραγματικά άσχετους από τεχνολογία (όχι απαραίτητα εσύ). Η huawei δεν θα κλείσει γιατί έχει φάει μπαν στην Αμερική. Δεν στηρίζεται οικονομικά μονάχα στα κινητά τηλέφωνα, αλλά είναι τεράστιος τεχνολογικός κολοσσός. Από υπερσύγχρονους σερβερ μέχρι κινητά μέχρι 5G δίκτυα, καμία δώρα δεν έχει ανάγκη την Apple για να στο πω πιο απλά, ενώ για δίκτυο 5G όλες έχουν την huawei. Δεν είναι πανάκεια ούτε η μεν ούτε η δε. Και καμιά από τις δύο δεν είναι τελείως αθώες. Όσο για το ban θα φύγει σύντομα, trust me.

TechLoverMeCablesGiaPullover

Για να μην πούμε ότι η Apple πουλάει το περισσότερο ποσοστό των κινητών της στην Αμερική, στην οποία κατά τύχη δεν υπήρχαν μέχρι τώρα Oneplus, xiaomi δεν τα γνωρίζουν, huawei έφαγε Ban εδώ και καιρό από τα μαγαζιά, τώρα και γενικά, η LG έχει βγει αυτογκόλ μόνη της, οπότε η μόνη αντίπαλος είναι η Samsung, στην οποία και απαγόρευσαν να πουλάει τα κινητά της με τα δικά της chipset, που ήτανε και πιο δυνατά τα περασμένα έτη (γιατί άραγε;).

Πανορμιτης

Chinese tech firms like #Tencent, #Xiaomi and #OPPO are reportedly testing the #HongMeng OS, which is 60% faster than @Android. When asked about the launch day, a #Huawei exec said it’s a secret. (Photo: IC) https://bit.ly/2wPSpLa

Πανορμιτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.