Software

Huawei Ark compiler: Αυξάνει την ταχύτητα του συστήματος κατά 44% και τις εφαρμογές τρίτων κατά 60%

Με εξαίρεση την Apple η οποία χρησιμοποιεί το δικό της iOS σύστημα, οι περισσότεροι OEM χρησιμοποιούν Android. Ωστόσο, η Google επιτρέπει στους κατασκευαστές να προσαρμόζουν το σύστημα Pure Android όπως κρίνουν οι ίδιοι καλύτερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η ίδια έκδοση Android να λειτουργεί διαφορετικά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Η Huawei κάνει διαρκώς μεγάλες βελτιώσεις στο EMUI, και τώρα δημιούργησε έναν νέο σύστημα μεταγλώττισης, το Ark compiler.

Κατά την επίσημη παρουσίαση του Huawei P30 στην Κίνα, η εταιρεία ανακοίνωσε το επαναστατικό “Ark Compiler”, το οποίο σύμφωνα με τη Huawei μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του συστήματος Android μέσω βελτιστοποίησης σε επίπεδο αρχιτεκτονικής.

Η Huawei ισχυρίζεται ότι το Ark Compiler μπορεί να βελτιώσει την ρευστότητα του συστήματος κατά 24%, την ταχύτητα απόκρισης συστήματος κατά 44%, και τις εφαρμογές τρίτων κατά 60%. Ακριβώς όπως και το EMUI το Ark compiler της Huawei είναι ανοικτού κώδικα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technology, Yu Chengdong, κάλεσε τους προγραμματιστές εφαρμογών να εργαστούν σε αυτό το χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να προσφέρει μία νέα πιο βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες.

Επιπλέον, η Huawei ισχυρίζεται ότι η σειρά P30 έχει βελτιωμένη απόδοση CPU και NPU, και πως χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα αρχείων EROFS η ταχύτητα της τυχαίας ανάγνωσης αυξήθηκε κατά 20%.

Πηγή

Σχόλια

  • Σημαντική κίνηση ουσίας. Πραγματικά, το ΕΜUI είναι πολύ καλό, έχει πάρα πολλές παραμετροποιήσεις και δυνατότητες. Σίγουρα καλύτερο από το pure και από άλλα μεγάλων εταιρειών..

  • Όλα αυτά θα μπορούν να έρθουν και με update σε παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας;

    • Κωστα καλημερα, κατσε πρωτα να δουν τι θα κανουν με τα τωρινα μοντελα και αν το αναπτυξουν γτ καταλαβα οτι ειναι σε πρωιμη φαση ακομα αν σκεφτεις οτι τωρα τους καλεσε (τους προγραμματιστες) και επισημα να εργαστουν πανω σε αυτο ..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.