Huawei Harmony OS: Κατέθεσε νέο trademark για νέο OS

Huawei, Huawei Harmony OS: Κατέθεσε νέο trademark για νέο OS

Η Huawei υπέβαλε αίτηση καταχώρησης εμπορικού σήματος στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλοντας να καταχωρίσει την ονομασία Harmony για λειτουργικό σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιείται σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Ο νέος όρος πιθανόν να σηματοδοτεί την ονομασία του λειτουργικού της Huawei στην παγκόσμια αγορά. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι το HongMeng OS, του οποίου η ονομασία επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας, θα είναι το λειτουργικό σύστημα το οποίο θα αντικαταστήσει το Android αν συνεχιστεί η διαμάχη με την Αμερική.

Όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε ότι η Αμερική χαλαρώνει την απαγόρευση  και επιτρέπει σιγά-σιγά στις εταιρείες να συνάψουν εμπορικές συνεργασίες με τον κινεζικό κολοσσό. Αυτό βέβαια απαιτεί ειδική άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ το οποίο θα ξεκινήσει να τις εκδίδει σύντομα.

Huawei, Huawei Harmony OS: Κατέθεσε νέο trademark για νέο OS

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το νέο λειτουργικό σύστημά της Huawei έχει ήδη εγκατασταθεί σε ένα εκατομμύριο test units τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί σε δοκιμαστές. Την ίδια όμως στιγμή σε συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της Huawei δήλωσε ότι το HongMeng OS είναι ταχύτερο τόσο από το Android της Google όσο και από το macOS της Apple. Μπορεί ο CEO της εταιρείας να καυχιέται για το HongMeng OS δηλώνει όμως ότι η Huawei προτιμάει το Android από το δικό της λειτουργικό καθώς αυτό δημιουργήθηκε ώστε να ενσωματωθεί στα IoT προϊόντα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.