Η Huawei λέει ότι το HongMeng OS δεν προορίζεται για smartphones

HongMeng OS, Η Huawei λέει ότι το HongMeng OS δεν προορίζεται για smartphones

Όταν η Huawei αποκλείστηκε από την Αμερική έγινε ευρέως γνωστό ότι η εταιρεία ετοιμάζει το δικό της HongMeng OS, το οποίο θα αντικαταστήσει το λειτουργικό της Google. Σε μία συνέντευξή του νωρίτερα ο πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε ότι το HongMeng OS αναπτυσσόταν από την εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό, απευθυνόταν όμως στα Internet of Things (IoT) προϊόντα.

Επίσης, καυχιόταν σε συνεντεύξεις του ότι το λειτουργικό της εταιρείας του είναι γρηγορότερο από το Android καθώς και το macOS. Σήμερα, η Catherine Chen, Senior Vice President και Board Member της Huawei αποκάλυψε ότι το HongMeng OS δεν αφορά τα smartphone και ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android της Google.

Επιπλέον, δήλωσε ότι το λειτουργικό που αναπτύσσει η Huawei είναι λιγότερο ασφαλές από ένα mobile OS και διαθέτει εξαιρετικά low latency σε σχέση με ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο απευθύνεται για smartphone.

Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με μία άλλη αναφορά η οποία υποστήριζε ότι το λειτουργικό είναι ήδη εγκατεστημένο σε ένα εκατομμύριο συσκευές τις οποίες είχε ήδη αποστείλει η Huawei σε testers. Πιθανόν ο κινεζικός Κολοσσός να αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το Hong Meng OS στα smartphone αφού ο Donald Trump ξεκίνησε να χαλαρώνει τον αποκλεισμό της εταιρείας από την Αμερική.

Τις προηγούμενες μέρες η Huawei κατέθεσε ένα νέο trademark ονόματι Harmony OS το οποίο ίσως είναι η παγκόσμια ονομασία του HongMeng OS.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Όταν κάποιοι γελούσαμε με αυτά που έλεγε η Χαχαχα-βαη κάποιοι χλεύαζαν… Ε τώρα λοιπόν τι έχετε να πείτε;;; Οεο;;; 😂😂😂😂😂😂😂

Γιώργος

Ναι και ο Τράμπ τελικά τους εκλασε μια μάντρα γιατί κανονικά Android έχουν και ακόμα πουλάνε εκατομμύρια κινητά!!!

I am

Μας δουλεύουν καλά καλά. Ας αγοράσουμε τα προϊόντα τους!!

Baioss

Τι έγινε ρε παιδιά; Που πήγε το 60% γρηγορότερο Android;

djfapples

Θα ταν σαν τα 600δισ του Σώρρα

Νίκος

Το γελείο για τους ίδιους είναι, ότι τρολαρουν (τρομάρα τους)οι Έλληναράδες που δεν μπορούν να κατασκευάσουν ούτε παντόφλα, με έναν τεχνολογικό κολοσσό του οποίου τα δυο κορυφαία smartphone p20 pro και p30 pro αναδείχθηκαν τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ στον κόσμο τα τελευταία δυο χρόνια!!! Μη ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

Baioss

Ίσα ίσα που εμείς σαν καταναλωτές, που ρίχνουμε τα λεφτά μας σε αυτούς και επενδύουμε στις συσκευές αυτές, έχουμε 1 εκατομμύριο λόγους παραπάνω για να τους τρολαρουμε! Άσε που τελικά αποδεικνύεται ότι η Huawei μας τρολαρει κάνοντας κωλοτουμπα Ολυμπιακών διαστάσεων!

Οπότε ο συλλογισμός σου είναι λίαν επιεικως, άκυρος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.