Software

Η Google απενεργοποιεί το fix της Microsoft για τη λύση της κατανάλωσης RAM του Chrome

Η Microsoft ανακοίνωσε πως έχει βρει τρόπο να περιορίσει τη χρήση RAM του δημοφιλούς browser Chrome στα Windows 10, μέσω της επιλογής Segment Heap που κυκλοφόρησε στην έκδοση 2020 των Windows 10. Όμως, η Google απενεργοποίησε την επιλογή, καθώς υπήρξαν άλλα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, αν και η λύση, όπως είχε ανακοινώσει και η Microsoft, περιόριζε τη χρήση RAM έως και 27%, ένας μηχανικός της Intel ανακάλυψε πως προκαλούσε άλλα προβλήματα επιδόσεων, με σημαντική αύξηση κατανάλωσης πόρων της CPU. Επίσης, σύμφωνα με έναν προγραμματιστή του Chrome, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην απόδοση της CPU με το fix της Microsoft είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συνεχίσει η Google με αυτή τη λύση.

Η Google έχει ήδη απενεργοποιήσει την επιλογή αυτόματα και θα συνεχίσει να κάνει δοκιμές για να δει αν θα τη διαθέσει ξανά στο μέλλον, όταν δηλαδή δε θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη CPU. Από την άλλη, η εταιρεία ήδη εργάζεται σε optimizations για την έκδοση 85 του Chrome, οπότε μπορεί να δούμε κάποια θετική εξέλιξη όπως και να έχει.

Πηγή

Σχόλια

    • Ο Edge μόνο περίβλημα έχει πλέον διαφορετικό, από μέσα ειναι ένας Chrome. Αν θες κάτι διαφορετικό πας σε Firefox (εγώ αυτό εδώ και πολλά χρόνια) ή Opera, Vivaldi.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.