Το Windows Timeline είναι πλέον και επίσημα συμβατό με Android και iOS συσκευές

microsoft ανακοίνωση συμβατότητα windows timeline android ios συσκευές, Το Windows Timeline είναι πλέον και επίσημα συμβατό με Android και iOS συσκευές

Στα πλαίσια του Microsoft Build 2018, η Microsoft προέβει σε μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με το Windows Timeline, μιας και οι χρήστες θα μπορούν να “τρέχουν” τα apps από το Windows Timeline του υπολογιστή τους μέσω του Microsoft Launcher στο Android smartphone που διαθέτουν, ενώ οι χρήστες iPhone θα μπορούν να κάνουν το ίδιο μέσω του Microsoft Edge browser. Μια πολύ χρήσιμη κίνηση από τη Microsoft που μας φέρνει στο μυαλό τη λειτουργία Continuity της Apple.

Πιο συγκεκριμένα, το Windows Timeline αποτελεί ένα οπτικό χρονοδιάγραμμα τριάντα ημερών της δραστηριότητας του χρήστη, το οποίο τους δείχνει τι έχουν κάνει και πότε. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν για παράδειγμα να ξεκινήσουν να δουλεύουν σε ένα app σε μια συσκευή, και να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν, αλλά σε άλλη συσκευή, κάτι το οποίο γινόταν μέχρι στιγμής μέσω του Microsoft Edge beta σε Android και iOS.

Η συμβατότητα με τις Android και iOS συσκευές έχει να κάνει με τη δυνατότητα των χρηστών να μπορούν να διακόψουν, για κάποιο λόγο, τη δουλειά που κάνουν στις Office εφαρμογές στον προσωπικό τους υπολογιστή, και να τη συνεχίσουν σε κάποια Android ή iOS συσκευή, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή η “φιλοσοφία” βρίσκεται και στη λειτουργία Continuity της Apple, χωρίς να σημαίνει πως είναι απαραίτητα κακό οι εταιρείες να εφαρμόζουν παρόμοιες μεθόδους για την καλύτερη εμπειρία χρήσης των καταναλωτών.

Η ικανότητα που θα έχουν οι χρήστες να συνεχίζουν τη δουλειά τους από τον προσωπικό τους υπολογιστή στο smartphone που διαθέτουν, θα κάνει τη Microsoft ακόμα πιο δυνατή στα “μάτια” των κατόχων smartphone, μόνο και μόνο αν αναλογιστούμε πως ο Microsoft Launcher βρίσκεται ήδη σε πάνω από δέκα εκατομμύρια Android smartphone, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τους προσεχείς μήνες.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Τι σχέση έχει αυτό με της Apple; Το Continuity είναι για να σε μαντρωσει στο οικοσύστημα της Apple, ενώ το timeline δουλεύει μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών. Μπορεί επιφανειακά να μοιάζουν αλλά ως φιλοσοφία είναι αντίθετα. Ευτυχώς δηλαδή…

Agnostos13

@James:
Στην πράξη έχουν παρόμοια λειτουργία. Το οτί το Continuity είναι συμβατό μόνο με MacOS και iOS δεν σημαίνει οτί είναι άλλο πράγμα…

James

@Agnostos13 είναι άλλο πράγμα γιατί πρεσβεύει κάτι διαφορετικό, έστω και αν ως λειτουργία δεν είναι νέο ή κάτι που δε γινόταν ήδη με άλλο τρόπο.

Agnostos13

@James:
Ίσως το θεωρείς διαφορετικό γιατί το ένα είναι cross-platform ενώ το άλλο μόνο για συσκευές Apple. Στην πράξη είναι περίπου το ίδιο όμως (εφόσον έχεις τις κατάλληλες συσκευές).

James

Όλο το ζουμί είναι το “(εφόσον έχεις τις κατάλληλες συσκευές)”. Η τεχνολογία έχει πάρει ένα δρόμο όπου πλέον δεν υπάρχουν κατάλληλες και ακατάλληλες συσκευές. Αυτή είναι η διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.