Η Microsoft επενδύει 25 δισ. δολάρια σε AI Projects για να βοηθήσει ανθρώπους με δυσκολίες

microsoft ai

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανέφερε κατά τη διάρκεια του Microsoft Build 2018, τα πλάνα της εταιρείας για την επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό τη βοήθεια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) “εισχωρεί” ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας και η Microsoft θέλει μέσω αυτής της τεχνολογίας να βοηθήσει συνανθρώπους μας με δυσκολίες στην προσβασιμότητα για να μπορούν να πραγματοποιούν ενέργειες που υπό άλλες συνθήκες δε θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσοουν. Σύμφωνα με την εταιρεία μόνο 1 στους 10 ανθρώπους με δυσκολίες, έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία υποστήριξης και αυτό είναι που στοχεύει η εταιρεία με το να την κάνει ακόμα περισσότερο προσβάσιμη σε όλους.

Η τεράστια επένδυση των 25 δισ. δολαρίων που θέλει η Microsoft να επενδύσει σε AI projects, θα στοχεύει στη χρηματοδότηση developers, μη κυβερνητικών οργανώσεων, εφευρέτες και πανεπιστήμια, για να αναπτύξουν τις καινοτομίες τους στην τεχνητή νοημοσύνη μέσω των υπηρεσιών της Microsoft, για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν παντός τύπου δυσκολίες.

Όπως αναφέρει ο CEO, Satya Nadella, αυτό που πρέπει να ρωτήσουμε στους εαυτούς μας είναι όχι το τι μπορούν οι υπολογιστές να κάνουν αλλά το τι θα πρέπει να κάνουν, δείχνοντας τη νοοτροπία που θα πρέπει να έχουμε για πράξεις που θα ωφελήσουν το κοινό καλό, και να αναπτυχθεί AI η οποία θα διέπεται από αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και ηθική. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι μιας και οι αλγόριθμοι που αναπτύσσονται από τους ανθρώπους, κατασκευάζονται βάσει του τι έχει ο καθένας μέσα του, σύμφωνα με τις αξίες του και την αντίληψή του και με τις όποιες προκαταλήψεις το διακατέχουν.

Αυτό είναι και ο στόχος της Microsoft η οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη αντικειμενική, μιας και όπως αναφέραμε, οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται στην AI για την εκμάθησή της και την ανάπτυξη του machine learning, είναι κατασκευασμένοι από ανθρώπους, συνεπώς το κάθε μοντέλο που αναπτύσσεται και “μαθαίνει”, βασίζεται στα δεδομένα που το τροφοδοτεί ο εκάστοτε developer.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρξουν πολλοί που θα υποστηρίξουν πως κάτι τέτοιο αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού της Microsoft, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξη τέτοιες βοηθητικές τεχνολογίες και μια από αυτές είναι η εφαρμογή “Seeing AI” η οποία βοηθάει ανθρώπους με δυσκολίες στην όραση μιας και πρόκειται για ένα camera app το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και “διαβάζει” μετατρέποντας σε αφήγηση κείμενα, αντικείμενα, προϊόντα, ανθρώπους, συναλλαγές με χαρτονομίσματα, χρώματα, ακόμα και κείμενα γραμμένα με το χέρι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Windows 11 Microsoft

Windows 11: Η Microsoft τα βάζει σε beta ρυθμό

Τώρα είναι πιο εύκολο να δοκιμάσει κανείς τα βασικά νέα χαρακτηριστικά των Windows 11 της Microsoft.

Software Google Play

Μόλις το 31% των απειλών ανιχνεύονται από το Google Play Protect

Δεν μπορεί κανείς να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τις εχέγγυα ασφαλείας που προσφέρει το Google Play Protect.

Software Android Google

Android 13: Γεύση… Τιραμισού θα έχει η νέα έκδοση

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, του Android 13, θα έχει το όνομα Tiramisu, ως συνοδευτικό.

Software Google iOS Android

Google: Ετοιμάζει ένα Switch to Android app για το iOS

H Google σκέφτεται να δώσει ένα εργαλείο μετάβασης από το iOS στο Android με τη δημιουργία της σχετικής εφαρμογής.