Η Microsoft επενδύει 25 δισ. δολάρια σε AI Projects για να βοηθήσει ανθρώπους με δυσκολίες

microsoft ai

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανέφερε κατά τη διάρκεια του Microsoft Build 2018, τα πλάνα της εταιρείας για την επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό τη βοήθεια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) “εισχωρεί” ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας και η Microsoft θέλει μέσω αυτής της τεχνολογίας να βοηθήσει συνανθρώπους μας με δυσκολίες στην προσβασιμότητα για να μπορούν να πραγματοποιούν ενέργειες που υπό άλλες συνθήκες δε θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσοουν. Σύμφωνα με την εταιρεία μόνο 1 στους 10 ανθρώπους με δυσκολίες, έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία υποστήριξης και αυτό είναι που στοχεύει η εταιρεία με το να την κάνει ακόμα περισσότερο προσβάσιμη σε όλους.

Η τεράστια επένδυση των 25 δισ. δολαρίων που θέλει η Microsoft να επενδύσει σε AI projects, θα στοχεύει στη χρηματοδότηση developers, μη κυβερνητικών οργανώσεων, εφευρέτες και πανεπιστήμια, για να αναπτύξουν τις καινοτομίες τους στην τεχνητή νοημοσύνη μέσω των υπηρεσιών της Microsoft, για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν παντός τύπου δυσκολίες.

Όπως αναφέρει ο CEO, Satya Nadella, αυτό που πρέπει να ρωτήσουμε στους εαυτούς μας είναι όχι το τι μπορούν οι υπολογιστές να κάνουν αλλά το τι θα πρέπει να κάνουν, δείχνοντας τη νοοτροπία που θα πρέπει να έχουμε για πράξεις που θα ωφελήσουν το κοινό καλό, και να αναπτυχθεί AI η οποία θα διέπεται από αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και ηθική. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι μιας και οι αλγόριθμοι που αναπτύσσονται από τους ανθρώπους, κατασκευάζονται βάσει του τι έχει ο καθένας μέσα του, σύμφωνα με τις αξίες του και την αντίληψή του και με τις όποιες προκαταλήψεις το διακατέχουν.

Αυτό είναι και ο στόχος της Microsoft η οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη αντικειμενική, μιας και όπως αναφέραμε, οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται στην AI για την εκμάθησή της και την ανάπτυξη του machine learning, είναι κατασκευασμένοι από ανθρώπους, συνεπώς το κάθε μοντέλο που αναπτύσσεται και “μαθαίνει”, βασίζεται στα δεδομένα που το τροφοδοτεί ο εκάστοτε developer.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρξουν πολλοί που θα υποστηρίξουν πως κάτι τέτοιο αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού της Microsoft, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξη τέτοιες βοηθητικές τεχνολογίες και μια από αυτές είναι η εφαρμογή “Seeing AI” η οποία βοηθάει ανθρώπους με δυσκολίες στην όραση μιας και πρόκειται για ένα camera app το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και “διαβάζει” μετατρέποντας σε αφήγηση κείμενα, αντικείμενα, προϊόντα, ανθρώπους, συναλλαγές με χαρτονομίσματα, χρώματα, ακόμα και κείμενα γραμμένα με το χέρι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Harmony OS Huawei

Harmony OS: H Huawei ανακοινώνει 150 εκ. χρήστες

Στο πλαίσιο του Huawei Developer Conference, ανακοινώθηκε ότι το Harmony OS είναι εγκατεστημένο σε 150 εκατομμύρια συσκευές.

Software Android

Android: Πιο εύκολος διαχωρισμός επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Η Google παρουσιάζει το εργαλείο Work Profile για το Android, το οποίο θα κρύβει όλες τις επαγγελματικές εφαρμογές με ένα tap.

Software Apple

H Apple κυκλοφορεί το νέο Big Sur και το Catalina Safari 15.1 Beta για προγραμματιστές

Μια beta έκδοση, την τέταρτη κατά σειρά, του Safari 15.1 κυκλοφορεί η Apple για macOS Big Sur και Catalina σε προγραμματιστές, η οποία επαναφέρει την προηγούμενη σχεδίαση καρτελών που υπήρχε πριν από το Safari 15.

Software Windows 11 Android

Windows 11: Οι Insiders μπορούν να δοκιμάσουν τις Android apps

H Microsoft έδωσε στους Windows Insiders τη δυνατότητα να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τις Android εφαρμογές στα Windows 11.