Software

Το Instagram αποκτά offline λειτουργίες

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του Facebook στελέχη του Instagram ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δώσουν στην εφαρμογή offline λειτουργίες. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες αρχικά για Android συσκευές και θα επιτρέψουν στους χρήστες να βλέπουν περιεχόμενο που έχει κατεβάσει η εφαρμογή πρίν χαθεί οποιαδήποτε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Κατά συνέπεια, θα μπορείτε να αφήσετε σχόλια, likes, να αποθηκεύσετε αναρτήσεις, μέχρι και να κάνετε unfollow άλλους χρήστες, σύμφωνα με τον μηχανικό του Instagram, Hendri. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι γνωστό αν οι ιστορίες της εφαρμογής θα δουλέψουν με αυτό τον τρόπο.

Μόλις η συσκευή σας καταφέρει να συνδεθεί στο διαδίκτυο, όλα όσα κάνατε θα εκτελεστούν στο background. Επίσης, θα μπορείτε να δείτε προφίλ χρηστών που επισκεφτήκατε offline, καθώς και αποθηκευμένες εκδοχές του προφίλ σας και της μπάρας εξερεύνησης.

Οι offline λειτουργίες θα βοηθήσουν χρήστες σε περιοχές όπου δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω σταθερότητας ή κόστους. Καθώς το Instagram ακολουθεί τα βήματα του Facebook, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον δούμε και κάποια Lite εφαρμογή. Αν σκεφτείτε όμως την κατανάλωση δεδομένων που έχει, μάλλον κάτι τέτοιο θα αργήσει να γίνει.

Ακολουθήστε το Techblog στο Instagram

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 19 Απριλίου 2017 11:52

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.