Internet Explorer, Μεγαλώσαμε μαζί του τα ’90s

Στις παιδικές μας αναμνήσεις και τα ευχάριστα χρόνια της εφηβείας στοχεύει αυτό το καλοδουλεμένο promo video της Microsoft που μας καλεί να ξανασυνδεθούν με τον Internet Explorer. Το παρακολούθησα καρέ-καρέ και ομολογώ ότι σχεδόν το σύνολο των όσων παρουσιάζει τα θυμάμαι, τα έχω αγοράσει, φορέσει, χρησιμοποιήσει. Δείτε το βίντεο και πείτε μας τις θυμάστε περισσότερο εσείς.

Internet Explorer Reconnect, Internet Explorer, Μεγαλώσαμε μαζί του τα ’90s

Internet Explorer Reconnect, Internet Explorer, Μεγαλώσαμε μαζί του τα ’90s

Internet Explorer Reconnect, Internet Explorer, Μεγαλώσαμε μαζί του τα ’90s

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Seeker

Άλλη μια εταιρεία που προσπαθεί να βγάλει χρήματα εκμεταλλευόμενη την παιδική μας νοσταλγία. Τα “μπιχλιμπίδια” που έδειχνε έχουν όλα κάτι κοινό. Ξεπεράστηκαν. Όπως και ο ie.

Πέτρος Π

Τι μας θύμησε τώρα…. 🙂 Αν και δεν έχουν και μεγάλη σχέση όλα αυτά που δείχνουν με τη Microsoft και τον ΙΕ, το βίντεο είναι πραγματικά πολύ καλό… Φαίνεται οτι έχουν κάνει καλή δουλειά και προσωπικά το εκτιμώ… Πολύ καλύτερο από διαφημίσεις με πρόβατα, αντίχειρες και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες…
@Seeker : Αν εσένα αυτό που σου έχει μείνει από τα μπιχλιμπίδια είναι οτι ξεπεράστηκαν, φαίνεται οτι δεν κατάλαβες τίποτα δυστυχώς… Σαφώς και ο IE δεν έχει ξεπεραστεί, όπως ούτε και τα Windows γενικότερα… ίσα ίσα που φαίνεται οτι ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι για τα καλά… 🙂

olhol

Βίντεο ψέμματα. Στα 90s χρησιμοποιούσαμε Netscape. Στο τέλος των 90s είναι που ανέβηκε ο ΙΕ επειδη ηταν μεσα στα windows. Και τελικά απ’τον netscape προεκυψε > mozilla > firefox.

Οπότε το πραγματικό reconnect εχει γίνει εδω και καιρό αν και τωρα τρεχουμε chrome 😛

Dimitris Asimomytis

Μάλλον την διαφήμιση αυτη την εμπνεύστηκε κάποιος απο τα πολυ late 90s ……στα social networks ξέχασε το IRC , και μάλλον αγνοεί ότι όλοι τρέχαμε Netscape τουλάχιστον στα Αγγλικά unis …..κατα τα αλλα καλή ρετρό προσπάθεια που μάλλον θα παει απατη..explorer conceptually feels old switch to something new new . Κρίμα γιατι ο browser γενικά περνάει καλα στα reviews ιδιαίτερα τώρα που το honeymoon του chrome τελείωσε και ο safari ειναι μονο για mac.

Starship13

Πραγματικά πολύ ωραίο το βίντεο αν και στα 90s ήμουν πιτσιρικάς (και αγέννητος επίσης σε ενα μικρό τμήμα τους) μου ξυπνάει αναμνήσεις.

Enzo

Reebok pump!!!! Απλά τρελό παπουτσάκι! Κατά τα άλλα η διαφήμιση είναι ατυχέστατη. Στην τεχνολογία δεν μπορείς να αναπολείς το παρελθόν.

Και το πρώτο μου κινητό (ένα Ericsson GF788 με οθόνη μίας γραμμής) ἠταν τέλειο τότε αλλά σίγουρα αυτόν τον καιρό προτιμώ την Super AMOLED HD του S3 μου…

kronosaturn

Τι έγινε;
Άρχισε να δίνει λεφτά για μάρκετιν η Microsoft;

Jim P

Ώστε και επίσημα πλέων, μετά τον Mikeieus τα 90’s γίνανε τα νέα 80’s…

Βασούλα

αν ξεπεράσεις το θέμα ότι είναι διαφήμιση …
τι συγκίνηση …
but at least the troll was still a friend….

Πάνος

Us Robotics 56KBauds ΦΟΒΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΞΕΧΑΣΤΟ τότε.

kostas-doha

πραγματικα λυπαμαι τα στελεχη του marketing της Μ….EPIC FAIL…..που λενε και οι ”επιστημονες” ….. οταν παιζεις μονος σου ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να σε ενδιαφερει πως θα μεινεις εκει με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες…..εδω μιλαμε οτι η Μ σε αυτο το θεμα εχει απλα εξαφανιστει….

κωστας

Ωραία διαφήμιση και σου θυμίζει πολλά
κρίμα που λόγω κολλήματος την κράζουν κάποιοι

Dimitris Charalampakis

Αυτά τα modem με τα φωτάκια πόσο υπέροχα εργαλεία ήταν που με βάζαν στο internet…

Και οι γονείς μου να φωνάζουν που δεν μπορούσαν να πάρουν τηλέφωνο…

Seeker

@Πέτρος Π.
Δεν σου λείπει τίποτα από όλα αυτά που δείχνει. Αυτό που σου λείπει είναι η αθωότητα και η ανεμελιά που είχες εσύ σαν άτομο εκείνα τα χρόνια.

Αν θες να δεις αντικειμενικά αν όσα δείχνει ξεπεράστηκαν δώσε τα σε ένα σημερινό πιτσιρίκι, που δεν κάνει την σύνδεση και δες πόσο θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Εδώ που τα λέμε, πάρε ένα παλιό ποντίκι, αυτά με την μπίλια (μια και αναφέρθηκε ο Mikieus) και μπες στο internet με 56k modem, να δούμε αν κι εσένα σου λείπουν όλα. Σχολίασε τη γνώμη σου με τους φίλους σου κουρεμένος όπως ο πιτσιρικάς.

@ Dimitris Asimomytis
O ie είναι ο λιγότερο cross platform browser για την ακρίβεια, οπότε χάνει κι απ’ εκεί κοινό (μόνο windows). Ο safari εγκαθίσταται και σε windows. Όλοι εγκαθίστανται σε linux με wine, αλλά αυτό δεν με νοιάζει. Πλέον όμως θεωρώ αστείο να έχει κανείς μόνο ένα browser εγκατεστημένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.