Software

Κοινό ψηφιακό πορτοφόλι ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δημιουργήσει ένα κοινό ψηφιακό πορτοφόλι για όλους τους πολίτες με τη μορφή ενός app. Το ψηφιακό πορτοφόλι αυτό εκτιμάται ότι θα έχει εγγυημένη ασφάλεια συναλλαγών, προσφέροντας, παράλληλα, πλήθος υπηρεσιών στους πολίτες.

Οι πολίτες των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, θα μπορούν μέσω της εφαρμογής αυτής να έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικά sites, να κάνουν πληρωμές λογαριασμών, χρησιμοποιώντας έναν τρόπο ταυτοποίησης, με εγγυήσεις ασφάλειας.

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα χρησιμοποιεί βιομετρικές μεθόδους αναγνώρισης, με την ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή την αναγνώριση της ίριδας του ματιού. Φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνουν ότι δεν θα μπορούν τα δεδομένα των χρηστών να αποκτηθούν από εταιρείες για σκοπούς marketing και στοχευμένης διαφήμισης.

Στην εφαρμογή αυτή, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν, εκτός από το ιστορικό των συναλλαγών τους, μερικά σημαντικά τους έγγραφα, όπως είναι το δίπλωμα οδήγησης, καθώς η λειτουργία της κοινής εφαρμογής αυτής θα προσφέρει όλα τα εχέγγυα ασφάλειας που θα επιτρέπει στους πολίτες να νιώθουν άνετα να φορτώνουν τα προσωπικά τους δεδομένα εκεί.

Επεξεργάστηκε την 2 Ιουνίου 2021 7:14

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.