Software

macOS High Sierra: Το patch για το root bug έχει δικό του bug

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε ένα αρκετά σοβαρό bug στο macOS High Sierra, το οποίο σου επέτρεπε να έχεις πλήρη πρόσβαση σε κάποιο Mac πληκτρολογώντας τη λέξη “root” στο πεδίο του username και αφήνοντας κενό το password.

Αυτό που σχολιάστηκε θετικά ήταν η άμεση αντίδραση της Apple, η οποία διόρθωσε το bug σε λιγότερο από ένα 24ωρο, αλλά φαίνεται ότι η ιστορία δεν λήγει εδώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του WIRED, φαίνεται ότι το patch που ήρθε να διορθώσει το root bug, περιλαμβάνει δικό του bug. Αναφέρεται ότι όσοι δεν είχαν αναβαθμίσει ακόμη το λειτουργικό τους σύστημα από την κανονική έκδοση High Sierra, 10.13.0, στην πιο πρόσφατη, 10.13.1, αλλά έκαναν download το patch, λένε ότι το root bug επανεμφανίζεται όταν εγκατέστησαν το τελευταίο macOS system update.

Ο Volker Chartier, software engineer στην γερμανική εταιρεία ενέργειας Innogy, που επεσήμανε το πρόβλημα στο WIRED, δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όλοι επεφήμησαν την Apple για το γρήγορο update, αλλά μόλις πας σε 10.13.1, το πρόβλημα επανέρχεται και κανείς δεν το γνωρίζει. “It’s really serious, because everyone said ‘hey, Apple made a very fast update to this problem, hooray,’. But as soon as you update [to 10.13.1], it comes back again and no one knows it”.

Ενώ η Apple αρχικά είχε πει πως δεν είναι απαραίτητο το reboot, θα πρέπει να κάνετε reboot στο Mac όταν εγκαταστήσετε το patch, προκειμένου να δουλέψει.

Πλέον, η Apple έχει ανανεώσει την support page της προειδοποιώντας τους χρήστες να κάνουν reboot στα Mac για να σιγουρευτούν ότι το patch εφαρμόστηκε σωστά.

Πηγή: 1,2

Επεξεργάστηκε την 4 Δεκεμβρίου 2017 13:11

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.