Software

Messenger Kids: Η νέα έκδοση για μικρά παιδιά


Σε αντίθεση με προηγούμενες γενιές, τα παιδιά σήμερα είναι πλήρως ικανά να χρησιμοποιήσουν διάφορα gadgets, έχοντας πρόσβαση σε smartphones, tablets, διαδίκτυο, social media κλπ., αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι η ασφάλεια.

Όσο και να είναι εξοικειωμένα με το διαδίκτυο, δεν παύουν να είναι παιδιά και οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Διάφορες υπηρεσίες δίνουν στους γονείς τη δυνατότητα να ελέγχουν τις online δραστηριότητες των παιδιών και στο πλαίσιο αυτό το Facebook ανακοίνωσε ένα νέο app που ονομάζεται Messenger Kids.

Όπως φαίνεται και από το όνομα, είναι η εφαρμογή του Messenger που χρησιμοποιούν πάνω από 1 δισεκατ. χρήστες, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά.

Όπως αναφέρει το Facebook, το Messenger Kids είναι γεμάτο με features που επιτρέπουν στα παιδιά να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους άτομα. Όταν ο γονιός ενεργοποιήσει και ρυθμίσει τον λογαριασμό, το παιδί μπορεί να ξεκινήσει ατομικές ή ομαδικές video συνομιλίες, με επαφές τις οποίες έχει εγκρίνει ο γονιός. Στην home screen εμφανίζονται οι επαφές που έχουν εγκριθεί και πόσες από αυτές είναι online.

Επομένως, τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν μόνο με άτομα τα οποία οι γονείς γνωρίζουν και εμπιστεύονται και όχι με αγνώστους. Θα υπάρχουν επίσης και διάφορα άλλα διασκεδαστικά features όπως φίλτρα, emojis, ηχητικά εφέ κατά τη διάρκεια video κλήσεων.

Τέλος, αναφέρεται ότι δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις στο Messenger Kids και οι πληροφορίες των παιδιών δεν θα χρησιμοποιούνται για κανέναν διαφημιστικό λόγο. Η λήψη της εφαρμογής θα είναι δωρεάν και δεν θα υπάρχουν επιπλέον αγορές μέσα από αυτήν.

Η εφαρμογή προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για iOS στις ΗΠΑ, αργότερα θα έρθει στις υπόλοιπες αγορές και σε Amazon App Store και Google Play Store.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Δεκεμβρίου 2017 10:46

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.