Microsoft: Εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Maluuba

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Maluuba, μιας startup εταιρείας η οποία χρησιμοποιεί τεχνικές deep learning για την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας. Το deep learning είναι μια τεχνική προσέγγιση για την τεχνητή νοημοσύνη η οποία τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε μεγάλη πρόοδο.

Η Microsoft ανέφερε σε ένα post στο blog της για αυτή την εξαγορά, “Πρόσφατα θέσαμε νέα ορόσημα για την αναγνώριση φωνής και εικόνων χρησιμοποιώντας τεχνικές deep learning, και με αυτή την αγορά οδηγούμαστε στην ανάγνωση και γραφή με την χρήση μηχανών.”

Το καλοκαίρι του 2016, η Maluuba είχε μοιραστεί τα αποτελέσματα του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορούσε να διαβάσει και να κατανοήσει το κείμενο σχεδόν όπως ένας άνθρωπος, ξεπερνώντας σε επιδόσεις παρόμοια συστήματα της Google και του Facebook.

Ταυτόχρονα με την εξαγορά της Maluuba, η Microsoft απέκτησε καλύτερες επαφές με τον Yoshua Bengio, έναν πρωτοπόρο στο κομμάτι του deep learning ο οποίος ήταν σύμβουλος της Maluuba. Μετά την εξαγορά, θα γίνει σύμβουλος της Microsoft στο τμήμα ΑΙ.

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην Cortana, την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, ώστε να βοηθάει τον χρήστη σε καθημερινές εργασίες, όπως η ανάγνωση των email. Φανταστείτε ένα σύστημα, το οποίο όχι μόνο διαβάζει τα email, αλλά αναγνωρίζει τις σημαντικές πληροφορίες σε κάθε μήνυμα. Σίγουρα αυτή η τεχνολογία θα ανοίξει νέες δυνατότητες.

Microsoft Maluuba startup AI bought, Microsoft: Εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Maluuba

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Χρι

Η μόνη εταιρία που πραγματικά καινοτομεί ! Όλες οι υπόλοιπες αναπαράγουν ! Αυτή είναι η ΄γνώμη μου !

Demis

@Σταύρος Χρι εδω λέει εξαγόρασε… εσύ λες καινοτομεί…… πάμε καλά (οτι αφορα ατνιιψη τη σημαίνει καινοτομεί)

thanoik

Πιστεύω σε πέντε χρονακια το λειτουργικό της Microsoft θα ειναι το ποιο καλύτερο εφόσον θα εχουν λύσει το πρόβλημα με της εφαρμογές

Panos7GR

Από τότε που παρουσίασε το 2010 (αν θυμάμαι καλά) η MS τα Windows Phone όλο σε 2 χρόνια, σε τρία, σε τέσσερα και σε πέντε χρόνια θα είναι καλύτερο και θα είναι πρώτο και τέτοια λέμε και εντέλει κάθε πέρσι και καλύτερα λένε οι αριθμοί και η MS γενικότερα.
Ας το πάρουμε χαμπάρι η MS έχει πετάξει πετσέτα στο mobile! Η Cortana θα γίνει καλύτερη, αλλά θα τη χρησιμοποιούμε στα PCs και τα smartband της.

nikolasgre

Κορυφαίος Έλληνας μηχανικός στο MiT είπε πριν δυο ημέρες στο δελτίο ειδήσεων του σκαι νομίζω,πως σε λίγα χρόνια όλοι θα έχουμε στα smartphones μας μια προσωπική γραμματέα. Αυτή η εξαγορά είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

forneverarrow

Ωραία πράγματα! Αρκεί να τα δούμε και με πλήρη ελληνική υποστήριξη κάποτε γιατί μέχρι τώρα μόνο στα reviews τα βλέπουμε. Το δε Google Now εδώ στην Κύπρο δεν λειτουργεί ακόμα! Απορώ γιατί συνεχίζω να αγοράζω Android…

Demis

@forneverarrow καλά ελληνική υποστήριξη θα την δούμε (αν δούμε ποτέ) τελευταια… δεν υπάρχει λόγος μια εταιρεία να ξοδέψει μπόλικες εργατοώρες και πόρους για μια γλώσσα και μια περιοχη όπως η Ελλάδα η οποία ζει δεν ζει…… θα υπάρχει δεν θα υπάρχει………

Kostas

Denis(Darth) Μάθε επιτέλους γράμματα όλο αντίρρηση στους άλλους είσαι και το τι γράφεις δεν το κοιτάς καθόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.