Microsoft: Διευκολύνει την καθαρή εγκατάσταση σε Windows 10 και τη διαγραφή του bloatware

H Microsoft ήδη δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο το οποίο κάνει πολύ ευκολότερη την καθαρή εγκατάσταση των Windows 10, ενώ προσφέρει και επιλογή για διαγραφή προ-εγκατεστημένου bloatware.

Η δυνατότητα που προσφέρει το νέο εργαλείο της Microsoft είναι ιδιαίτερα σημαντική και … “όνειρο” πολλών χρηστών εδώ και αρκετό καιρό. Σας δίνει τη δυνατότητα το προ-εγκατεστημένο bloatware που πιθανόν έχει εγκαταστήσει στο σύστημα σας ο κατασκευαστής διαγράφεται πλήρως κατά τη διαδικασία επαναφοράς καθαρής εγκατάστασης των Windows 10 και έτσι καταλήγει ο χρήστη με ένα σύστημα που έχει μια εγκατάσταση των Windows 10 όπως θα ήθελε η Microsoft, χωρίς εγκατεστημένες περιττές εφαρμογές.

Στην παρούσα φάση το συγκεκριμένο εργαλείο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στους Windows Insiders, προφανώς ως μια μαζική δοκιμή πριν την διάθεση του σε όλους τους χρήστες. Εικάζουμε ότι θα δούμε το συγκεκριμένο εργαλείο με το Anniversary Update το οποίο θα δούμε λογικά στα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Microsoft, Microsoft: Διευκολύνει την καθαρή εγκατάσταση σε Windows 10 και τη διαγραφή του bloatware

Microsoft, Microsoft: Διευκολύνει την καθαρή εγκατάσταση σε Windows 10 και τη διαγραφή του bloatware

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alxgiann

Το πρόβλημα δεν ήταν η καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού, και ένα δεκάχρονο παιδί μπορεί να το κάνει σήμερα πλέον. Το να μεταφέρεις την άδεια χρήσης, ειδικά αν είχε αγοραστεί ήταν πρόβλημα μερικές φορές (δεν αναγώριζε τον κωδικό…). Ελπίζω πλέον και αυτό να γίνεται αυτοματοποιημένα.

Γιώργος

@alxgiann Ναι αυτό έχει φτιάχτει πολύ καιρό τώρα.. Παίρνει κανονικά τον κωδικό από τα 7/8 χωρίς κανένα θέμα. Και παίρνει αυτόματα και τον κωδικό από τα laptop που έχουν UEFI.

c4307846

Fun Fact: Τα ίδια τα Windows είναι bloatware.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.