OneDrive: Η Microsoft μειώνει τον δωρεάν χώρο στα 5GB και όχι μόνο

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μεγάλη ανάπτυξη των cloud υπηρεσιών, με εταιρείες όπως η Google, Microsoft, Dropbox να προσφέρουν δωρεάν gigabyte cloud αποθηκευτικού χώρου. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν τα πλεονεκτήματα του cloud στο ευρύ κοινό. Συνήθως ο δωρεάν cloud αποθηκευτικός χώρος που προσέφεραν είχε την τάση να αυξάνεται με τον καιρό.

Σε αυτή την τάση έρχεται να δώσει ένα τέλος η Microsoft, η οποία ανακοίνωσε αλλαγές στο OneDrive.Οι χρήστες του OneDrive θα έχουν από εδώ και πέρα 5GB αποθηκευτικού χώρου αντί για 15GB. Επιπλέον οι συνδρομητές του Office 365 θα έχουν 1TB χώρο αντί για απεριόριστο χώρο cloud.

Mέχρι σήμερα η Microsoft έδινε άλλα 15GB για όσους επέλεγαν να κάνουν upload το camera roll από τις συσκευές τους, φτάνοντας τον χώρο στο συνολικό μέγεθος των 30GB, και όλα αυτά δωρεάν. Αυτή η επιλογή αναμένεται να σταματήσει στο μέλλον. Η Microsoft θα καταργήσει την συνδρομή για τα 100GB και 200GB και θα εισάγει μια νέα κατηγορία συνδρομής με 50GB και κόστος 1.99 δολάρια τον μήνα.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις αρχές του 2016 και οι χρήστες που έχουν ξεπεράσει κάποια από τα όρια θα έχουν τις εξής επιλογές:

-Αν είσαι συνδρομητής Office 365 με παραπάνω από 1TB αρχεία στο cloud, τότε θα μπορέσεις να τα διατηρήσεις για επιπλέον 12 μήνες.

-Αν δεν θέλεις να συνεχίσεις να πληρώνεις για το Office 365 μετά από τις διαφενόμενες αλλαγές, τότε η Microsoft θα κάνει μερική επιστροφή των χρημάτων σου.

-Οι free users με πάνω από 5GB αρχεία, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά για 12 μήνες, με την Microsoft να προσφέρει σε αυτούς vouchers για συνδρομή ενός χρόνου στο Office 365 που περιλαμβάνει 1ΤΒ αποθηκευτικό χώρο.

Σύμφωνα με την Microsoft, αυτές οι αλλαγές γίνονται γιατί κάποιοι καταχράστηκαν τον unlimited αποθηκευτικό χώρο, αποθηκεύοντας 75 terabytes δεδομένων στο cloud κάνοντας backup βίντεο, ολόκληρους υπολογιστές και άλλα δεδομένα.

Ένας μικρός αριθμός χρηστών χρησιμοποιούσε 14.000 φορές τον χώρο που χρειαζόταν ένας μέσος χρήστης. Από την άλλη ίσως είναι και λάθος της Microsoft που διαφήμισε τον cloud χώρο της ως unlimited. Ωστόσο, αυτή η εξήγηση δεν δικαιολογεί την απόφαση να μετατρέψει τα 15GB σε 5GB για τους δωρεάν χρήστες.

Η Google, από την άλλη, συνεχίζει να δίνει τουλάχιστον 15GB δωρεάν storage σε Google Drive, Gmail και Google Photos.

OneDrive: Η Microsoft μειώνει τον δωρεάν χώρο στα 5GB, OneDrive: Η Microsoft μειώνει τον δωρεάν χώρο στα 5GB και όχι μόνο

OneDrive: Η Microsoft μειώνει τον δωρεάν χώρο στα 5GB, OneDrive: Η Microsoft μειώνει τον δωρεάν χώρο στα 5GB και όχι μόνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alxgiann

Στα φόρουμ της microsoft και ειδικά του onedrive πέφτει απίστευτο κράξιμο εδώ και 2 μέρες. Δεν έχουν τολμήσει κάποιο επίσημο σχόλιο ακόμα στα παράπονα των χρηστών, ελπίζω να το ξανασκευτούν. Αν και όπως λένε πάρα πολλοί, σαν δικαιολογία αυτό που είπαν δεν στέκει καθόλου. Απλά ήθελαν και είχαν σχεδιάσει να αντιγράψουν την πολιτική της Apple αλλά διάλεξαν λάθος χρονική περίοδο μα και μια εντελώς, εντελώς ανόητη δικαιολογία.

Γιάννης

Μεγάλο λάθος απο την MS. Πάει να κοροϊδέψει κόσμο προσελκύοντας τον με τα unlimited uploading και μετά τον κατηγορεί και οτι καταχράστηκε. Τα 15gb που εγιναν 5gb τι σχέση έχουν σε όλο αυτό; Dropbox και παλι dropbox και ας εχω office 365, δεν υπαρχει εμπιστοσύνη στην MS.

oneos

Είπα ξίπα! Πολύ Ελληνικό …αρχίζει ο κόσμος να μας μοιάζει.

menelaos

Μόνο Google για θέματα cloud storaging.

MasterMind

εμπιστεύτηκα το one drive για το online storage μου. Τώρα με αυτήν την κοροιδία απλά θα πάω αλλού.

Theo Thunder

Εγώ που εχω 10+ gb σε onedrive αλλα με camera roll θα χασω αρχεια?

Petros

Κρίμα, κρίμα Microsoft. Τα τελευταία 2 χρόνια είχα μόνο καλά δείγματα από τα επιτεύγματα σου. Αυτή η εξέλιξη μειώνει την εμπιστοσυνη. Το περίεργο είναι ότι εγώ πληρώνω συνδρομή για την υπηρεσία OneDrive for business, αλλά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχει στο sync engine, Δεν την χρησιμοποιώ. Πλέον, Αναγκαστικά θα στραφώ σε Google η Dropbox for business..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.