Η Microsoft βάζει τέλος στο MS Paint [update]

Microsoft MS Paint τέλος, Η Microsoft βάζει τέλος στο MS Paint [update]

Ύστερα από 32 χρόνια, η Microsoft αποφάσισε στην επόμενη αναβάθμιση των Windows 10 να μην συμπεριλάβει το MS Paint.

Για την ακρίβεια, η Microsoft έθεσε το MS Paint -μαζί με κάποιες άλλες εφαρμογές- σε καθεστώς “υποτίμησης”, κάτι που σημαίνει ότι πλέον η συγκεκριμένη εφαρμογή θα σταματήσει την ανάπτυξή της και ενδεχομένως να καταργηθούν μελλοντικές εκδόσεις της.

[update]
Εν τέλει απ’ότι φαίνεται η Microsoft άκουσε το κοινό (ή έκανε αυτό που σκόπευε να κάνει) κι αποφάσισε να μην διακόψει την υποστήριξη της εφαρμογής.

Έτσι, το γνωστό σε όλους μας πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, το οποίο “γνωρίζουμε” από την παιδική μας ηλικία θα σταματήσει σταδιακά να υφίσταται.

Microsoft MS Paint τέλος, Η Microsoft βάζει τέλος στο MS Paint [update]

Είναι πολύ πιθανό όμως η εφαρμογή να συνεχίσει να υπάρχει κι απλά να μην ενημερώνεται καθώς δεν αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας.

Η επίσημη απόφαση της Microsoft να θέσει το MS Paint σε καθεστώς “υποτίμησης” δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η εφαρμογή τελευταία φορά είχε αναβαθμιστεί στα Windows 7 όταν άλλαξε η διεπαφή της.

Το MS Paint διατέθηκε για πρώτη φορά ως μέρος των Windows 1.0 το 1985 κι από τότε δεν άλλαξε και πολύ, ιδιαίτερα όσον αφορά στις λειτουργίες του.

Τo MS Paint θα αντικατασταθεί από το Paint 3D.

[update]
Εν τέλει απ’ότι φαίνεται η Microsoft άκουσε το κοινό (ή έκανε αυτό που σκόπευε να κάνει) κι αποφάσισε να μην διακόψει την υποστήριξη της εφαρμογής.

Όσοι χρήστες επιθυμούν μπορούν να την κατεβάζουν δωρεάν από το Windows Store. Η Microsoft ανακοίνωσε σχετικά: “Σήμερα είδαμε απίστευτη υποστήριξη και νοσταλγία σχετικά με το MS Paint. Αυτό που μάθαμε είναι ότι μετά από 32 χρόνια το MS Paint έχει πολλούς οπαδούς. Είναι καταπληκτικό να βλέπουμε τόσο μεγάλη αγάπη για την παλιά καλή μας εφαρμογή.

Θέλαμε εν μέσω των σχολίων να αδράξουμε την ευκαιρία, να ξεκαθαρίσουμε το μπέρδεμα και να μοιραστούμε κάποια καλά νέα: Το MS Paint είναι εδώ για να μείνει. Απλά θα έχει ένα νέο σπίτι σύντομα, στο Windows Store όπου θα είναι διαθέσιμο δωρεάν”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

μεγαλο λαθος για απλα πραγματα ηταν top

ΝΙΚΟΣ

Κάποια έκδοση του 3d paint λογικά θα υπάρχει.

Πέτρος Π

Δεν καταργείται η εφαρμογή, θα μπει στο Store κανονικά σαν εφαρμογή και μπορεί να την κατεβάζει κάποιος όποτε θέλει… H Microsoft έβγαλε σχετική ανακοίνωση… Επίσης μαζί με τα Windows 10 υπάρχει και το 3d paint που έχει αυξημένες δυνατότητες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.