Τέλος η υποστήριξη για τα Windows Vista από τις 11 Απριλίου

Τα Windows Vista είναι ίσως η έκδοση που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft και η οποία δέχτηκε την μεγαλύτερη κριτική. Η ίδια προχώρησε γρήγορα παρακάτω, αλλά έπρεπε να συνεχίσει την παροχή υποστήριξης στο OS. Δέκα χρόνια αργότερα η Microsoft ανακοινώνει ότι βάζει τέλος στην υποστήριξη των Windows Vista.

Αυτό θα γίνει από 11 Απριλίου. Πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα παίρνουν σημαντικά security και software updates.

Βεβαίως όσοι έχουν υπολογιστές με Windows Vista θα μπορούν να συνεχίσουν να τους χρησιμοποιούν κανονικά, αλλά θα είναι πιο ευάλωτοι, μιας και η Microsoft δεν θα παρέχει updates ασφαλείας. Επιπλέον, ο Internet Explorer 9 δεν υποστηρίζεται πλέον, άρα και το σερφάρισμα δεν θα είναι ιδιαίτερα ασφαλές.

Τα Windows Vista έχουν λιγότερο από 1% της παγκόσμιας αγοράς και η λύση την οποία προσφέρει η Microsoft αυτή τη στιγμή είναι τα Windows 10. Η εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να πείσει τους χρήστες να αναβαθμιστούν, έχοντας ξεπεράσει τις 400 εκατ. συσκευές.

Στην επίσημη ανακοίνωση της η Microsoft αναφέρει:

“Microsoft has provided support for Windows Vista for the past 10 years, but the time has come for us, along with our hardware and software partners, to invest our resources towards more recent technologies so that we can continue to deliver great new experiences”.

Windows Vista support, Τέλος η υποστήριξη για τα Windows Vista από τις 11 Απριλίου

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris07

(θα είναι πιο ευάλωτοι) από την στιγμή που είσαι on-line είσαι ευάλωτος. Άσχετα αν έχεις vista η windows10. τους πυρηνικούς πυραύλους οι Αμερικανοί τους έχουν ακόμα off-line και με τεχνολογία τις δεκαετίας του 60.

ΝΙΚΟΣ

Κανονικά για τα vista δε θα έπρεπε να αρχίσει καν! ::))

Maelko

Μια χαρά ήταν τα Windows Vista στην εποχή τους, Τα είχα 4 χρόνια και δούλευαν απροβλημάτιστα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιαί δεχθήκανε τόση μεγάλη επίκριση τύπου: έχεις Vista=Σβήστα.Και τα Windows 7 ουσιαστικά μια αναβάθμιση των Vista είναι γιατί εκεί βασιστήκανε.

Kakalos

Τα vista ειχαν την κακη φημη γιατι οταν βγηκαν είχαν περισσότερα προβλήματα απο οτι οι αλλες εκδόσεις. Βέβαια μετα εγιναν πολυ σταθερα.

Μάκης

Είχα τα Windows Vista Ultimate (γνήσια έτσι! ΟΧΙ πειρατικές αηδίες που κατεβάζουν οι τζαμπατζήδες) στο PC μου για περίπου 3 χρόνια, και δεν αντιμετώπισα απολύτως κανένα πρόβλημα.
Πολύ καλό και σταθερό λειτουργικό, απλά μου αρέσει να έχω πάντα το καινούριο λειτουργικό και για αυτό τα αντικατέστησα με Windows 7 μετά με Windows 8 , 8.1 και τώρα με πολύ δυνατά Windows 10!!

ντινα

Κανει ο,τι μπορει, σοβαρά; σου φορτώνει στα καλά καθούμενα τα windows 10, που στην αρχη τους ειχαν τοσα προβλημστα, που τα εσκαγες για να κανεις τον υπολογιστη να δουλευει, κυκλοφορουσαν κλειδια που τα μοιραζοταν ολος ο πλανητης, και που ληγουν ετσι ξαφνικα, και πρεπει να αγορασεις licence μη πω και product key, και βγαινεις μανι μανι και κερατας, και δαρμενος.Vista και παλι Vista.Ειναι φθηνοτερο και πιο αξιοπιστο.Τελος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.