Τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις ευπάθειες που σχετίζονται με τα Meltdown και Spectre επεκτείνει η Microsoft ανακοινώνοντας patches ασφαλείας για τα Windows 7 και Windows 8.1.
Η Microsoft προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα προς δύο κατευθύνσεις. Αφενός επεκτείνοντας τα patches σε περισσότερα λειτουργικά κι αφετέρου υποστηρίζοντας περισσότερα chip και συγκεκριμένα τα Intel Skylake, Kaby Lake και Coffee Lake.
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι χρήστες χρειάζονται patches τόσο για το λειτουργικό όσο και για τον επεξεργαστή του υπολογιστή τους.
Μέχρι στιγμής η Microsoft είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές της για τα Spectre και Meltdown στις ενημερώσεις για τα Windows 10 που αποτελεί το πιο πρόσφατο λειτουργικό της σύστημα. Χτες η γνωστή εταιρεία ξεκίνησε την υποστήριξη για τα Windows 7 Service Pack 1 και Windows 8.1. Να σημειωθεί όμως ότι αυτή τη στιγμή μόνο οι εκδόσεις 32-bit υποστηρίζονται.
Όμως λογικά σύντομα θα αρχίσει και η υποστήριξη για τις 64-bit εκδόσεις των Windows 7 και 8.1 που τρέχουν οι περισσότεροι χρήστες.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου