Microsoft HomeOS, Βάλε λειτουργικό σύστημα στο σπίτι!

Η Microsoft Research μπαίνει στο σπίτι μας και δοκιμάζει το HomeOS, το λειτουργικό σύστημα του σπιτιού, που θα το κάνει να μοιάζει με smartphone, να δέχεται apps και να δουλεύει σε αγαστή συνεργασία με όλες τις έξυπνες συσκευές μας. Επιτέλους, το σπίτι μας θα πάψει να είναι ένα κουτί μέσα στο οποίο ζούμε, αλλά ένας έξυπνος χώρος, αφήστε που η έκφραση… “και οι τοίχοι έχουν αυτιά” θα γίνει πλέον πραγματικότητα!

Το HomeOS είναι μία πλατφόρμα, την οποία η Microsoft δίνει σε ακαδημαϊκά ινστιτούτα προκειμένου όλα τα αστεράκια της έρευνας να βγάλουν ιδέες χρήσεις, σενάρια και εφαρμογές που θα επεκτείνουν τη λειτουργικότητά της. Ο χρήστης αποκτά έναν ενοποιημένο τρόπο χειρισμού όλων των επιμέρους στοιχεία του σπιτιού, μέσα από τις διάφορες συσκευές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη γραφτεί αρκετές εφαρμογές για το HomeOS, ενώ το λειτουργικό ήδη δοκιμάζεται σε 12 πραγματικά σπίτια για 4–8 μήνες.

, Microsoft HomeOS, Βάλε λειτουργικό σύστημα στο σπίτι!

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sdaoulas

και δω samsung στο remote control (ή οπως λεγεται). Σε λιγο θα αγοραζουμε σοκολατα απο το περιπτερο και θα λεει samsung πανω,

Ιωάννης Π.

Φοβάμαι να μην κοιτάξω μέσα στον φούρνο και δω “error 404, food not found”, να θέλω να ανοίξω ένα παράθυρο και να χρειάζομαι επανεκκίνηση του ολόκληρου του σπιτιού, να θέλω να κλειδώσω και να φύγω γρήγορα και θα πρέπει να περιμένω να εγκαταστήσει ενημερώσεις και να κάνει τερματισμό!
Πέρα απ’ την πλάκα εκτός απο κάμερες και μικρόφωνα όλα τα άλλα gadgetakia είναι καλοδεχούμενα.

takis1994

αμα το routαρω τι κερδιζω ??

🙂

Lefteris

Ελληνικότατο αλλά ποιός ασχολείται αν δε λέει microsoft, google κλπ
https://sites.google.com/site/projectjanet/

Haduuken!

.HomeOS

fatal exception at OE:Aa46Dd3
close your house to restart

dimz

Από τη στιγμή που ακόμα κι ο κλιμματισμός θα είναι δικτυακή συσκευή σε κάτι τέτοιο, τι θα γίνει αν κάποιος χακάρει το server του σπιτιού και ρυθμίσει το κλιμματισμό και την υγρασία στο “μαγείρεμα στον ατμό”; 😛

Panagiotis Tr

Το ότι θα έλεγαν ηλιθιότητες οι περισσότεροι ήταν αναμενόμενο… Τι να πεις. Τέλος πάντων. Κάτι ανάλογο αργεί να έρθει ακόμα αλλά δεν είναι και απίθανο το σενάριο. Από την άλλη πιο πολύ με ενθουσίασε το “A Day Made of Glass” παρά αυτό. :/

Tony Cool

Panagiotis Tr why so serious?Πλακα κανανε τα παιδια δεν βρισανε κανεναν,chill.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.