Microsoft: Machine learning θα σταματά την αυτόματη εγκατάσταση αναβαθμίσεων κατά τη χρήση των Windows 10

Windows, Microsoft: Machine learning θα σταματά την αυτόματη εγκατάσταση αναβαθμίσεων κατά τη χρήση των Windows 10

Μία από τις πιο εκνευριστικές ίσως λειτουργίες των Windows 10 είναι η δυνατότητα του συστήματος να ξεκινά την εγκατάσταση νέων ενημερώσεων την ώρα που εργαζόμαστε στον υπολογιστή μας με αποτέλεσμα την αυτόματη επεκκίνηση του συστήματος.

Κι ενώ η Microsoft προσπάθησε να αλλάξει τη διαδικασία των ενημερώσεων με τη δυνατότητα της αναβολής της εγκατάστασης, οι χρήστες των Windows 10 συνεχίζουν να παραπονιούνται ότι οι ενημερώσεις επανεκκινούν τους υπολογιστές τη ώρα που τους χρησιμοποιούν.

Ανταποκρινόμενη η εταιρεία στα παράπονα των χρηστών ανακοίνωσε τη χρήση ενός νέου συστήματος που θα βασίζεται σε εφαρμογή machine learning, πιο διορατικού και προσαρμοστικού σε ό,τι αφορά στις αυτόματες εγκαταστάσεις και επαννεκινήσεις των υπολογιστών.

Το νέο «μοντέλο πρόβλεψης» της Microsoft θα είναι σε θέση να προβλέπει με ακρίβεια πότε θα είναι ο καλύτερος χρόνος για την επανεκκίνηση της συσκευής μέσω machine learning. «Δεν θα ελέγχουμε μόνο αν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πριν την επανεκκίνηση, αλλά θα προσπαθούμε επίσης να προβλέψουμε αν αφήσατε για λίγο τον υπολογιστή για να βάλετε ένα φλιτζάνι καφέ και να επιστρέψετε αμέσως μετά», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider της εταιρείας.

Η Microsoft ανέφερε επίσης ότι δοκιμάζει εσωτερικά το νέο μοντέλο με τα αποτελέσματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το μοντέλο πρόβλεψης που αναβαθμίζεται συνεχώς έγινε πρόσφατα διαθέσιμο στους χρήστες του προγράμματος Windows Insiders για περαιτέρω σχόλια και δοκιμές, μέσω των τελευταίων ενημερώσεων Redstone 5 και 19H1 στο Insiders. Εάν τελικά το νέο μοντέλο πρόβλεψης των ενημέρωσης μέσω machine learning της Microsoft οριστικοποιηθεί, θα μπορούσε να ίσως να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα των αυτόματων επανεκκινήσεων των Windows 10.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Θα έχουν δηλαδή πρόγραμμα να καταναλώνει πόρους για να ξέρουν αν είμαστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.. Δηλαδή θα καταγραφεί κάτι είτε εικόνα, είτε κείμενο, είτε δραστηριότητα είτε και όλα μαζί για να το κάνουν πιο αποτελεσματικό.
Θα βάλω να δω δηλαδή μια ταινία ερωτικού περιεχομένου και όση ώρα θα είμαι απασχολημένος θα σκέφτομαι πως τα Windows 10 παίρνουν μάτι μην τυχόν και διακόψουν την απόλαυση.

Είναι ανήθικοι αν ψάχνουν λάθη και δε βρίσκουν. Πως τη βγάζαμε δηλαδή μέχρι πριν τα Windows 7? Στο να χέρι το ποντίκι και στο άλλο;

Darth

Windows 10 Enterprise LTSB και ασε την ms να κανει τα δικα της……

nikos

2,5 χρονια με Linux και συνεχιζω ξέγνιαστα

dim

Τι machine learning μωρέ;

Εδώ έχει ρύθμιση που βάζεις από πότε μέχρι πότε δουλεύεις (active hours), και ότι σε αυτές τις ώρες δεν θα κάνει μόνο του restart, και τελικά κάνει!!!

Σε υπολογιστή δουλειάς αυτό τώρα έτσι… και η δουλειά να περιμένει και να πνίγεσαι. ή να έχεις πελάτη ακόμα χειρότερα, και τι να πεις; Πραγματικά απαράδεκτη η Microsoft.

Όταν δεν ακολουθείς μια απλή ρύθμιση τι machine learning μου τσαμπουνάς;
Τόσα και τόσα χρόνια που κάναμε μόνοι μας update & restart τι πάθαμε; Τι είχε αυτή η λύση;

theo.geor

@Darth: Ό,τι καλύτερο η έκδοση Windows 10 Enterprise LTSB. Την εγκατέστησα πριν λίγες μέρες και βρήκα την υγειά μου.

bill

η ltsb τι διαφορα εχει απτην κανονικη?

Darth

@metro και bloatware δεν υπάρχον καν και όλες η βασικές εφαρμογές δεν είναι metro based νέο ταυτόχρονα έχει όλα τς καλά τον 10
Έχει πλήρες έλεγχο για privacy updates και γενικά όλα τα καλά τον windows 7
Παίρνει μόνο τα main updates και όχι features updates κάτι το οποίο κάνει σύστημα Rock stable αφού είναι enterprise και είναι για εταιρίες ms δεν κανει τς πράματα της εκεί

Έχει ένα κακό βέβαια δεν μπορεί να τα κάνεις activate νόμιμα αλλά αυτό είναι μικρό το κακό για όσους θέλουν αυτή την έκδοση

NikosAr

Είμουνα νέος και γέρασα …. με τα τερτίπια της ms … έχει συμβεί στο λπτοπ της κόρης μου ( εγώ είμαι σε macOS αρκετά χρόνια) και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι φταίει και δεν ανταποκρίνεται … μετά τα συνεχόμενα restart έβγαλε επιτέλους το ποσοστό αναβαθμίσεις- εγκατάστασης … πήρα πάνω από ώρα όλη η υπόθεση … χίλια χρόνια σε λινουξ… αν δεν μπορείς να πας σε macOS ..,. Τραγική !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.