Software

Microsoft Zo: Nέο ΑΙ-based chatbot, έρχεται να αντικαταστήσει την Tay

Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, η Microsoft προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι των chatbot με την Tay. Δυστυχώς όμως, ο τρόπος με τον οποίο είχε σχεδιαστεί, επέτρεπε στο chatbot να συμπεριλάβει στον λόγο της αρνητικά πράγματα που άλλοι χρήστες είχαν πει, όπως σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια. Όταν αυτή η τάση του chatbot έγινε γνωστή, η Microsoft γρήγορα το κατέβασε, ζητώντας επίσημα συγγνώμη.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται η Microsoft έχει μια συμπάθεια προς τα AI chatbot, αφού τώρα αποκάλυψε το Zo, το οποίο μπορεί να το βρει κανείς στο Kik messaging app. Αρχικά εντοπίστηκε από έναν χρήστη του Twitter, με το chatbot να είναι διαθέσιμο να το δοκιμάσεις εφόσον εγκαταστήσεις την εφαρμογή Kik.

To νέο chatbot της Microsoft, λογικά θα το δούμε και σε άλλες πλατφόρμες στο μέλλον, όπως το Twitter, Facebook Messenger και Snapchat. Ας ελπίσουμε ότι, η Microsoft έχει μάθει από τα λάθη της, και το Zo θα βγάλει την Microsoft ασπροπρόσωπη.

Στο παρελθόν η Apple κυκλοφόρησε στην Κινεζική αγορά ένα άλλο chatbot, με το όνομα Xiaoice, το οποίο από το μακρινό 2014 συνεχίζει, χωρίς να έχει προκαλέσει κανένα μεγάλο πρόβλημα. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με το Zo.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 9:27

Σχόλια

  • Πφφ.. Σαν τα bots της Apple που διδάσκουν τεχνολογία στους αδαείς δεν έχει
    apple rules , haters gona hate!!!!!!!!!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.