Microsoft Outlook: Χάκερς είχαν πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών επί τρεις μήνες

Microsoft Outlook, Microsoft Outlook: Χάκερς είχαν πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών επί τρεις μήνες

Η Microsoft ξεκίνησε την αποστολή μηνυμάτων σε χρήστες του Outlook.com, μέσω των οποίων τους ενημερώνει ότι χάκερς είχαν πρόσβαση σε λογαριασμούς της υπηρεσίας email εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο κολοσσός της τεχνολογίας ανακάλυψε ότι τα στοιχεία σύνδεσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός μέλους της υποστήριξης εκλάπησαν, με αποτέλεσμα να επιτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένους λογαριασμούς Outlook μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 28ης Μαρτίου του 2019. Η Microsoft ανέφερε ότι οι χάκερς μπορούσαν να δουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα φακέλων και τίτλους μηνυμάτων. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων ή τα συνημμένα σε αυτά αρχεία.

Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει σαφές πόσοι λογαριασμοί χρηστών έχουν παραβιαστεί ή το ποιοι κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση.

Οι χάκερς δεν μπόρεσαν να κλέψουν στοιχεία σύνδεσης ή άλλες προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, αλλά η Microsoft συνιστά στους χρήστες που λαμβάνουν την προαναφερθείσα ειδοποίηση να αλλάξουν των κωδικό σύνδεσης τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη ότι πρώην ερευνητής ασφαλείας παραβίασε τους διακομιστές της Microsoft και της Nintendo. Μεταξύ άλλων, ο ερευνητής κρίθηκε ένοχος για την παραβίαση των διακομιστών ανάπτυξης των Windows της Microsoft τον Ιανουάριο του 2017, κάτι που επέτρεψε σε χάκερς όλης της Ευρώπης να έχουν πρόσβαση σε εκδόσεις των Windows που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.

Η Microsoft δήλωσε ότι αντιμετώπισαν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη συγκεκριμένη παραβίαση και απενεργοποίησαν τα στοιχεία σύνδεσης που έχουν υποκλέψει οι χάκερς, ώστε να εμποδίσουν την περεταίρω πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών που επηρεάστηκαν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.